FB TW PIN NWS

TÜPRAŞ'ta patlama: 2 ölü

2007-02-02
Kocaeli'nde TÜPRAŞ'a ait İzmit rafineri tesislerinde bir tankta patlama meydana geldi. Patlamada, 2 işçinin öldüğünü, 7 işçinin yaralandığı bildirildi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Körfez ilçesinde bulunan TÜPRAŞ İzmit Rafinerisindeki patlamanın, boş olan benzin katkı maddesi olarak kullanılan kurşun tetra etil tankının sökümü sırasında meydana geldiği belirtildi.

Patlamada olay yerinde ölen Güney Afrika uyruklu işçinin Michael Advert Mekog (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişinin de Ayanda Zuma (29) olduğu belirlendi.

Yaralanan Güney Afrikalıların Penuel Sibisi (24), Hdawoyakbe Vincent Dube (36) ile Türk işçiler Haci Basri Artvinli (37), Hakan Yüceer (24), Oğuz Bülent Özcan (42), Ömer Uzun (50) ve İsmail Yurt (45) olduğu tespit edildi.

Bu arada TÜPRAŞ'tan yapılan açıklamada, patlamayla ilgili bölgede yapılan gaz ölçümlerinde, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyecek bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

Öte yandan patlamanın ardından 16 çalışanın kusma, bulantı, solunum sıkıntısı şikayetiyle hastanelere başvurduğu bildirildi.