FB TW PIN NWS

Yunanistan 240 yeni imam istihdam edecek

2007-01-26
Yunanistan Hükümeti, Müslüman azınlığın istekleri üzerine 240 yeni imamın istihdam edileceği açıklamasında bulundu.

Yunan Hükümeti tarafından bugün yayınlanan bildiride, aynı zamanda diyanet işlerinden sorumlu olan Eğitim Bakanlığı'nın uyum politikası çerçevesinde parlamentoya taşıdığı plana göre, ülke genelinde 240 imam istihdam edilecek. Hükümetin büyük ortağından milletvekili olan Müslüman İlhan Ahmet, hükümetin bu açıklamasından sonra yaptığı değerlendirmede, "Bu olumlu bir reform, ancak Yunan Hükümeti'nin imamlara müdahale etmesine izin verilmemelidir" dedi.

Eğitim Bakanlığı'nın oluşturacağı bir komisyonun imam adayları ile 9 aylık kontrat yapacağı, seçimlerin ise üniversitelerden İslam uzmanları ile yerel müftülerin işbirliği ile gerçekleştirileceği kaydedildi. Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında yeni imamların maaşlarının, Ortodoks Hıristiyan papazların aldıkları maaşlara göre belirleneceği de ifade edildi.

Yunanistan İçişleri Bakanı Prokopis Pavlopoulos, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamasında, uygulamanın komşu Türkiye'ye bir örnek oluşturmasının da amaçlandığını ifade etmişti. Pavlopoulos, "Geçmişte yapılan ihmallerden ders çıkarıyoruz ve Türkiye'ye güzel bir örnek sunmak istiyoruz" diye konuşmuştu.