FB TW PIN NWS

İran'dan gözdağı: 'İsrail bize saldırırsa onları ezeriz!'

2006-11-12
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, "İsrail, İran'a saldırması halinde, İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nden süratle kesin ve ezici bir karşılık görecektir" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hüseyni, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Efrain Sneh'in İran'ın nükleer silah peşinde olduğu yönündeki iddialarını değerlendirdi. İsrail'in, İran'a saldırması durumunda sert karşılık vereceklerini ifade eden Hüseyni, "İsrail, kamuoyu nezdinde hem askerleri hem de siyasi alanda yoğun bir yenilgi almıştır. Şu anda İran'a tehdit edebilecek durumda değil; ama herhangi bir saldırısı olması halinde ivedilikle sert karşılık görecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

İsrail'in Gazze ve Beyt Hanun'da gerçekleştirdiği katliamlara da değinen Muhammed Ali Hüseyni, "Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, İsrail'i kınayan bir tasarı hazırladı. Bu tasarı, her zaman olduğu gibi bir kez daha Amerika'nın vetosuyla karşılaştı. Bu, Amerikanın, Filistinlilerin daha fazla katledilmesine yönelik kara bir lekedir. Amerika, Siyonist rejimin devlet terörizmine ortaktır ve biz bunu şiddetle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

İran'ın nükleer Başmüzakerecisi Ali Laricani'nin Moskova ziyaretini değerlendiren, Muhammed Ali Hüseyni, "Laricani, Rus yetkililere İran'ın müzakerelerden yana olduğunu aktardı ve İran'ın uranyum zenginleştirme faaliyetlerine kendi topraklarında devam etmesi yönündeki ısrarını iletti" ifadelerini kullandı.

Laricani'nin, Cumhurbaşkanı Ahmedinecad'a gönderdiği mesajın muhtevasının sorulması üzerine de Hüseyni, "İzin verirseniz, mesajın içeriğini daha sonra açıklayalım. Laricani'nin Moskova temaslarının sonuçları da, Laricani'nin Tahran'a dönüşünde açıklanacak" yanıtını verdi.