FB TW PIN NWS

Elton John: 'Dinler gaylere karşı nefreti körüklüyor, elimde olsa dinleri yasaklarım'

2006-11-12
Ünlü şarkıcı Elton John, dinlerin, özellikle gaylere karşı nefreti aşıladığını ifade ederek, elinde olsa dinleri yasaklayabileceğini söyledi. Observer Gazetesi'ne konuşan Elton John, "Dinin, her zaman gaylere karşı nefret ortaya çıkardığını düşünüyorum. Din, Gaylere karşı nefreti ve kini destekliyor" şeklinde demeç verdi.

Ünlü şarkıcı Elton John, homoseksüelliğe bakış açısı sebebiyle tüm dinleri yasaklamak istediğini açıkladı. Observer Gazetesi'ne röportaj veren John, dinlerin özellikle gaylere karşı nefreti desteklediğini dile getirerek, "Dinin, her zaman gaylere karşı nefret ortaya çıkardığını düşünüyorum. Din, gaylere karşı nefreti ve kini destekliyor. Çevremde gay olan ve dinini çok seven birçok Hıristiyan tanıyorum. Ben olsam, tüm harika özelliklerine rağmen dini tamamen yasaklardım" şeklinde konuşarak, organize dinlerin de artık işe yaramadığını belirtti. Sözlerini, "3. Dünya savaşı çıkmak üzere, tüm dinlerin liderleri şimdi nerede? Yapmaları gereken tek şey diyalog kurmak. Bu, böyle gitmiyor" ifadeleriyle sürdüren gay şarkıcı, 11 Eylül olaylarının ardından yükselen şiddet olayları yerine, bu konu için dünyadaki dini liderlerin şimdiye kadar neden bir toplantı yapmadığına dikkat çekti.

Özellikle Rusya'daki gay karşıtlığının giderek arttığını ve bu ülkedeki gay karşıtı hareketlerin kiliseler aracılığıyla başladığını söyleyen Elton John, "Hepimiz, Tanrının insanlarıyız. Dini liderler yol göstermeli. Eğer dini liderler yol gösteremeyecekse, bunu kim yapacak?" dedi.

Elton John, 2005 yılının sonunda İngiltere'de eşcinsel evliliklerinin onaylanmasının ardından, uzun süreli sevgilisi David Furnish ile evlenmişti.