FB TW PIN NWS

'İran, Bin Ladin'in yerini alacak liderler yetiştiriyor'

2006-11-14
İngiltere'de yayımlanan The Daily Telegraph gazetesi, İran'ın, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in yerini almak üzere liderler yetiştirdiği iddiasına yer verdi.

İddiasını, batılı istihbarat örgütlerinin bilgilerine dayandıran gazete, Tahran yönetiminin Bin Ladin'in giderek bozulan sağlığını fırsat bilip, örgüte İran'a yakın bir lider kadrosu sağlamayı kafasına koyduğunu yazdı.

Bu yeni bilginin Başbakan Tony Blair'in Tahran yönetimiyle yeni bir ortaklık sağlama planlarına vurulmuş bir darbe niteliği taşıdığı yorumuna yer veren Telegraph, bizzat İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın El Kaide liderliğini, İran yanlılarının örgüt yönetiminde yer alması yolunda iknaya çalıştığını öne sürdü.

Gazete, İran'ın liderlik kadrosuna girmesini istediğini öne sürdüğü bir ismi de açıkladı. Bu kişinin, Mısır'daki özel kuvvetlerin eski mensuplarından biri olan 46 yaşındaki Saif el Adil olduğunu, Tahran'ın söz konusu kişinin El Kaide'nin üçüncü ismi olmasını istediğini iddia etti.

Gazete, ABD'nin en çok arananlar listesinde olduğu sırada Afganistan'dan kaçan Adil'in, 2001'den beri İran'da Devrim Muhafızları'nın misafirhanesinde yaşadığını da öne sürdü.