FB TW PIN NWS

Erdoğan'a ilk tepki Genç Parti'den

2006-10-29
Milletvekili seçilme yaşının tavanının da belirlenmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilk yanıt Genç Parti İstanbul milletvekili Emin Şirin’den geldi. Şirin, önce Ecevit’in ardından da Erdoğan’ın durumunu gördükten sonra, “tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınması gerektiği” önerisinde bulundu.

Şirin, bir Alman tüzel kişiliğine sahip Yimpaş’ın topladığı paraların bir bölümünün AKP’ye de aktarıldığı iddialarını anımsatırken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı harekete geçmeye çağırdı. Şirin, böyle bir durumun Anayasa’ya göre AKP’nin kapatılmasını gerektirdiğini söyledi.

Milletvekili seçilme yaşının tavanının da belirlenmesi gerektiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilk yanıt Genç Parti İstanbul milletvekili Emin Şirin’den gelirken, Şirin, bunun için yasa çıkarmaya gerek olmadığını, Başbakan’ın kendi partisinden bu uygulamaya başlayabileceğini ifade etti. Başbakanlığı döneminde Bülent Ecevit’in, geçtiğimiz günlerde de Başbakan Erdoğan’ın durumunu gördükten sonra, “tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınması” önerisinde bulundu.

Emin Şirin, Başbakan Erdoğan’ın dün Denizli’de yaptığı “seçilme yaşının tavanı da belirlenmeli” açıklamasını değerlendirdi. Başbakan Erdoğan’ın bu önerisi için bir yasa çıkarmaya gerek olmadığını dile getiren Şirin, “Bu uygulamayı partiler kendileri yapabilirler. AKP böyle bir uygulamaya kendi başlasın” dedi. Şirin, önce Bülent Ecevit’in sonra da Başbakan Erdoğan’ın durumunu gördükten sonra tam teşekküllü bir hastaneden rapor alınması gerektiğini düşündüğünü belirtirken, “Nasıl askerlik yapmak için veya benzeri meslekler için sağlık raporu isteniyor. Buna da başbakan ve bakanlar kurulu üyelerinden başlamak lazım” diye konuştu.

YARGITAY BAŞSAVCILIÐI HAREKETE GEÇMELİ

Şirin, Almanya’nın önde gelen basın yayın organlarından Die Welt Gazetesi’nin Yimpaş’ı Almanya’da topladığı paralardan AKP’ye de geldiğini iddia ettiğini anımsattı. Savcıların Yimpaş’ın dolandırıcılık iddialarını tetkik etmelerinin yanısıra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da bu haberi veya kendi beyanatını ihbar kabul edip, bu iddiaları araştırması gerektiğini dile getiren Şirin, “Zira bir Alman tüzel kişiliği olan Yimpaş’ın toplandığı paralar AKP’ye gelmişse bu durum Anayasa’nın 69. maddesine göre AKP’nin kapatılma sebebidir” dedi.