FB TW PIN NWS

Büyükanıt:'Ecevit'i yakından tanıdığım için üzüntüm büyük oldu'

2006-11-07
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, eşi Filiz Büyükanıt'la birlikte eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'e taziye ziyaretinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Bülent Ecevit'i yakından tanıdığı için duyduğu acının da bu oranda büyük olduğunu söyledi.

Org. Büyükanıt eşi Filiz Büyükanıt'la birlikte eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'i Oran'daki evinde ziyaret ederek taziyelerini iletti.

21 dakika süren ziyaretten ayrılışında duygusal olduğu gözlenen Org. Büyükanıt, şöyle konuştu:
"Büyük devlet adamı sayın Bülent Ecevit'in kaybı, yalnız bizi, ailesini değil Türk milletini derinden sarsmıştır. Kendisine rahmet diliyorum. Hem acılı ailesine, hem Türk milletine başsağlığı diliyorum. Biraz önce eşimle birlikte sayın hanımefendiye hem şahsım, hem Silahlı Kuvvetler adına başsağlığı dileğinde bulundum.

Korgeneral rütbesindeyken Genelkurmay Harekat Başkanlığı yaparken, Başbakanlık Güvenlik Danışmanıydım. Bu nedenle ben rahmetliyi yakından tanıma imkanım oldu. Yakından tanıdığım için de duyduğum acı da bu oranda büyük oldu. Türk Milletinin başı sağ olsun. Kederli ailesine sabır diliyorum."