FB TW PIN NWS

TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu.

2019-02-20
TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu.
TÜSİAD'ın yeni başkanı belli oldu.

Tek aday olan Simone Kaslowski TÜSİAD başkanı seçildi. Kaslowski ilk açıklamasında, " Bu yeni çağda her bir satırını emek ve başarıyla işleyeceğimiz yepyeni bir Türkiye hikayesi yazalım. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) 49. genel kurul toplantısı bugün İstanbul’da yapıldı. TÜSİAD’ın yeni başkanı Simone Kaslowski oldu.

TÜSİAD'ın 49. genel kurulunda konuşan yeni başkan, Simone Kaslowski açıklamalarından satır başları:

Kaslowski, başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmasında Avrupa Birliği (AB) çıpasına dikkat çekti. Kaslowski, "AB kırılmalar yaşasa da en önemli denge merkezi" dedi. Türkiye'nin ekonomik ve toplumsal olarak zor bir dönemden geçtiğini kaydeden Kaslowski "Önümüzde zorlu, heyecan verici bir dönem var" diye konuştu.

Önümüzde zorlu olduğu kadar da heyecan verici bir dönem var. Millet olarak fikirlere özgür bir rekabet ortamı tanıyarak başarıya ulaşacağımızı düşünüyoruz. Bu yeni çağda her bir satırını emek ve başarıyla işleyeceğimiz yepyeni bir Türkiye hikayesi yazalım. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.

Görevi devreden Erol Bilecik'in yerine Simone Kaslowski yeni TÜSİAD Başkanı olarak seçildi. Yeni TÜSİAD Başkanı Kaslowski, 2017 yılından beri TÜSİAD Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Kaslowski, Organik Kimya'nın da CEO'su. Kaslowski, başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmasında AB çıpasına dikkat çekti. TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlığı'na ise yeniden Tuncay Özilhan seçildi.

Genel Kurul'da 2019 - 2020 TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı da seçildi.

Tuncay Özilhan yeniden YİK Başkanı olurken, yardımcılıklara Ömer Koç, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Ümit Boyner ve Ömer Aras seçildi. Üyeler ise Agah Uğur ve Tayfun Bayazıt oldu.