FB TW PIN NWS

Yasemin Yalçın ile İlyas İlbey’in 12 yıl sonra birlikte sahneye döndüğü “Vee Perde” oyununun galası önceki gün yapıldı.

2019-02-21
Yasemin Yalçın ile İlyas İlbey’in 12 yıl sonra birlikte sahneye döndüğü “Vee Perde” oyununun galası önceki gün yapıldı.
Yasemin Yalçın ile İlyas İlbey’in 12 yıl sonra birlikte sahneye döndüğü “Vee Perde” oyununun galası önceki gün yapıldı.

Bir döneme damga vuran Yasemince'de (Kakılmış ile İtilmiş) birlikte rol alan Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey, Bakırköy’de yıllardır hizmet verdiği Sahne 74 tiyatro merkezini yeniledi. Çift, 12 yıl aradan sonra Vee Perde oyunuyla izleyici karşısına çıkacak. Eşini öven İlbey, “Oyunculuğuna hayranım. Bazen sahnede durup, onu seyrederken kendi oyunumu unutuyorum” dedi.

Hidayet Erdinç'in yönettiği, dekorunu Barış Dinçel'in hazırladığı komedi oyunu 2 perdeden oluşuyor. Neil Simon'un 'The Sunshine Boys' hikayesinden yola çıkılarak iki komedyenin hayatını anlatan oyunda, geçmişten günümüze Türk temaşa sanatından örnekler verilecek.

“Vee Perde” adlı oyunun galası önceki akşam, ikilinin sanatseverlere kazandırdığı Bakırköy Sahne 74 Yasemin Yalçın Sahnesi’nde yapıldı. Hidayet Erdinç’in yönettiği oyunun galasına Orhan Gencebay-Sevim Emre, Müjdat Gezen, Ece-Mahsun Kırmızıgül, Özge Özberk, Birol Güven, Oya Başar, Nevra Serezli, Abdullah Şahin, Gökhan Yıkılkan, Adem Kılıç - Yeşim Alıç, Talip Öztürk, Oğuz Çetin, Bilal Çatalçekiç, Kandemir Konduk, Sinan Bengier, Suzan Kardeş, Yüksel Aksu, Müfit Can Saçıntı, Yunus Günçe gibi sanat dünyasının birçok ünlü ismi katıldı. Yasemin Yalçın, orijinal metinde olmamasına rağmen Oya Başar ve Nevra Serezli’nin adlarını da oyunda geçirince büyük alkış aldı.

Tiyatro sahnelerine yıllarını vermiş duayen isimler Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey, Bakırköy’de Sahne 74- Yasemin Yalçın Sahnesi’ni açtılar. Yıllarca ‘Sinema 74’ olarak hizmet veren binayı, yepyeni ve modern haliyle ‘Sahne 74’ olarak sanatseverlerle buluşturacak olan ünlü çift, şu sıralar yoğun bir şekilde yeni oyunları ‘Vee Perde’ ile ilgili provalarını sürdürüyor. Sahne 74, kültür sanatla ilgilenen kitlenin, hem canlı konserler dinleyip eğlenebileceği, hem de oyunlar izleyeceği butik bir kültür sanat kompleksi olma özelliğini taşıyor. İki sahneden oluşan mekanın 350 kişilik büyük sahnesine ise ‘Yasemin Yalçın Sahnesi ‘adı verildi. Her şeyi baştan aşağı yeniden tasarlanan ‘Sahne 74’ hem şıklığı ve konforu, hem de donanımlı programıyla izleyicilerin yeni gözdesi olacak.

12 YIL SONRA BİRLİKTE SAHNEDELER!
Son olarak Michael Frayn’ın dünya çapında sayısız ödül kazanmış eseri 'Oyunun Oyunu ' nu 2007 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi’nde sahneye koyan Yasemin Yalçın ve İlyas İlbey, 12 yıl sonra kendi kurdukları tiyatroda ‘Vee Perde’ oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Hidayet Erdinç’in yönettiği, dekorunu Barış Dinçel’in hazırladığı komedi oyunu 2 perdeden oluşuyor. Neil Simon’un ‘Sunshine Boys’ hikayesinden yola çıkılarak iki komedyeninin hayatını anlatan oyunda geçmişten günümüze Türk temaşa sanatından örnekler verilecek.

“AMACIMIZ ‘SAHNE 74’Ü KÜLTÜR YUVASINA DÖNÜŞTÜRMEK”
Sevilen tiyatrocu Yasemin Yalçın, ‘Sahne 74’ün açılışı ile ilgili duygularını “Uzun bir aradan sonra tiyatro yapmaya karar verdiğimiz andan itibaren karşımıza çıkan ‘Bakırköy Sinema 74’ heyecanımızı daha da katladı ve bundan sonra neler yapabileceğimizin sorusunu belirledi. Amacımız burayı bir repertuvar tiyatrosu haline getirmek. Dolayısıyla bir kültür yuvasına dönüştürmek. Hatta tam ve eksiksiz bir okul oluşturmak. Sadece biraz zamana ihtiyaç var” cümleleriyle aktardı.

Yalçın, ‘Vee Perde’ oyunuyla ilgili ise “İlyas’la gerek tiyatroda gerek sette yıllarca birlikte çalıştık. Birlikte oynamanın avantajları çok fazla tabii, yıllarca birlikte göz göze nefes nefese oynamak birbirimizin o anda kafasında geçenleri anlayarak oynamak büyük avantaj. Aynı zamanda tiyatromuzun sahnesine adımın verilmesi beni daha da heyecanlandırdı. Burası aynı zamanda tüm tiyatro yapanlarındır. Tabii ki gençlere de kapımız açık. İnşallah seyircisiyle de buluşur ise uzun yıllar tiyatromuz açık kalacak” dedi.