FB TW PIN NWS

Galatasaray’ın dönüm maçı

2006-10-18
Geçtiğimiz sezon olağanüstü bir performansla Turkcell Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan ve Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkı elde eden Galatasaray, bu akşam Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma şansını sürdürmek için kazanmak zorunda olduğu PSV Eindhoven karşısına çıkıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 21:45’te başlayacak olan maç, Star TV’den naklen yayımlanacak.

Bu sezonki performansı hayal kırıklığı yaratan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde C Grubu’nda 1 puanla 3. sırada yer alırken, Turkcell Süper Lig’de de 9 maç sonunda 12 puanla 8. sırada bulunuyor. Sarı-kırmızılılar bu sezon çıktıkları 14 resmi maçta sadece 3 kez galibiyet sevinci yaşayabildi. Galatasaray, bu sezon özellikle çok kolay yemesiyle dikkat çekiyor. Gerets’in öğrencileri bu 14 maçta 24 gol atarken kalelerinde 20 gol gördüler.

PSV’ye şansımız tutuyor
Avrupa kupalarında PSV Eindhoven ile iki kez eşleşen Galatasaray, Hollanda’daki karşılaşmalarda rakibine yenilse de İstanbul’da oynadığı iki maçı da aynı skorla 2-0 kazandı. Özellikle PSV’nin Şampiyon Kulüpler Kupası’nı aldığı sezon 1987-88’de tek mağlubiyetini Galatasaray’dan almış olması bu maçın tarihteki yerini daha da önemli hale getirdi.

Şampiyonlar Ligi’ndeki son 20 maçında sadece 3 galibiyet alabilen sarı-kırmızılılar, 10. kez katıldığı Devler Ligi’nde 70 maçta 18 galibiyet, 19 beraberlik ve 33 de yenilgi alan Galatasaray, 68 gole karşılık kalesinde 106 gol gördü.

Cimbom tek santrfor, Aydın ilk 11’de
Sakatlığı devam eden Hasan Şaş dışında eksiği bulunmayan Galatasaray’da, bu oyuncunun yerine A.Gücü maçında oyuna giren ve başarılı oyunuyla göz dolduran Aydın ile bir süredir forma şansı bulamayan Japon Inamoto ilk 11’de görev yapacak. Gerets’in forvette ise tek santrforun arkasında Sasa Iliç’e görev vereceği, ileri uçta da Ümit Karan’ın oynayacağı ve Hakan Şükür’ün yedek kulübesinde oturacağı tahmin ediliyor.

Takımların muhtemel 11’leri şöyle:

GALATASARAY: Mondragon- Sabri, Song, Tomas, Orhan- Aydın, Inamoto, Ayhan, Arda- Iliç- Ümit Karan

PSV: Gomez- Kromkamp, Alex, Salcido, Varynen- Mendez,Cocu, Simons, Afellay- Farfan, Kone