FB TW PIN NWS

Cinayette örgüt bağlantısı var mı?

2007-01-23
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi olayına ilişkin, bir örgüt mevcut olup olmadığı yönünde, kamuoyu tarafından bilinen ideolojik veya bölücü terör örgütlerinin bu olayla bir ilgisi veya bağlantıları olduğuna dair bu aşamada bir tespit bulunmadığını bildirdi.

Başsavcı Engin, olayla ilgili bütün ayrıntıların araştırıldığını kaydederek, "Ancak, suçun örgütlü olarak gerçekleşmiş olma ihtimali söz konusu olduğundan, bu konuda ayrıntılı araştırma yapılmakta ve bu nedenle de başsavcılığımızın örgütlü suçlara bakmakla görevli ve yetkili birimi tarafından soruşturma yürütülmektedir'' dedi.
Başsavcı Engin, soruşturmaya ilişkin bu aşamada başka bir bilgi verme imkanı bulunmadığını ifade etti.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 7 kişinin sorgusunun sürdüğünü belirterek, cinayetin siyasi boyutu ve örgüt bağlantısının araştırıldığını bildirdi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlı Ogun Samast'ın, Trabzon'da 2 yıl önce McDonald's'ın bombalanması olayına karışan Yasin Hayal ile bağlantı içerisinde olduğunu ifade eden Cerrah, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü kaydetti.

Cerrah, ''Cinayetin siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı araştırılıyor. Zanlı, okuduğu haberlerden etkilenmiş. Arkadaşı Yasin Hayal'le de bu konuda görüşmelerde bulunmuş'' diye konuştu.

"OÐLUM KENDİNİ YÖNETENLERİ AÇIKLAMALI"
Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın annesi Havva Samast, ''Oğlumun kendini yönetenleri, bu işi yaptıranları açıklamasını istiyorum'' dedi.

Samast, gazetecilere, Dink'in öldürülmesi olayından büyük üzüntü duyduğunu belirterek, ''Bu olayı oğlumun gerçekleştirmiş olabileceğine inanmıyorum. Oğlum sinirli, tez kanan bir çocuk, ancak böyle bir şeyi yapamaz'' diye konuştu.