FB TW PIN NWS
BioRank 706

Sezai Aydın

Doğum tarihi : 15.Şubat.1952 Ölüm tarihi : 20.Aralık.2021
Sezai Aydın kaç yaşında öldü : 69
Kilo & Boy :
Burcu : Kova
Sezai Aydın doğum yeri : Ankara
Ölüm yeri : İstanbul

Sezai Aydın Biyografisi

Sezai Aydın Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
Sezai Aydın, 15 Şubat 1952 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunu olan Sezai Aydın, Şehir Tiyatroları sanatçısı olup, bugüne kadar birçok oyunda görev yapmıştır. Bir dönem Keçiören Belediyesi'nde "Cumartesi cumartesi" adlı bir çocuk eğlence programını yürütmüş olan ve kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde de rol alan usta sanatçı, yıllarca bir çok ünlü yerli ve yabancı karakterin seslendirmesini başarıyla yürütmüştür.

Fred Çakmaktaş’tan Bill Cosby’nin sesine Robert De Niro’dan Sylvester Stallone’ye, Dustin Hoffman, Al Pacino, Jack Lemmon’a kadar pek çok ünlüyü başarıyla seslendirmiş bir ustadır. Bir dönem seslendirme yönetmenliği de yapan sanatçı halen İstanbul Şehir Tiyatrolarında oyuncu.

Sezai Aydın ; Cosby Ailesi'nin babası Bill Cosby, John Rambo, Rocky Balboa ve Fred Çakmaktaş karakterleri seslendirmeleriyle ünlenmiştir.

Sezai Aydın, psikolog Fatma Çiğdem Aydın ile evlidir. Arda Aydın (d. 1979) adında bir oğlu vardır.

Sezai Aydın'ın kadın hakları savunucusu psikolog eşi Fatma Çiğdem Aydın 2021 kasım ayında kanser nedeniyle 60 yaşında vefat etti.

Sezai Aydın, 20 Aralık 2021 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 69 yaşında hayatını kaybetti.

Rol aldığı bazı oyunlar:
Nekrassov : jean-paul-sartre - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2012
Buluşma Yeri : Duşan Kovacevic - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2010
İstanbul Efendisi : Musahipzade Celal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2008
Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2007
Tekrar Çal, Sam : Woody Allen - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2006
Seni Seviyorum : William Douglas - Tiyatrokare - 2005
Hadi Öldürsene Canikom : Aziz Nesin - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2004
Dosya : Tuncer Cücenoğlu - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003
Pazartesi Perşembe : Musahipzade Celal - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2001
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Haldun Taner - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2000
Lüküs Hayat : Cemal Reşit Rey - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1999
Tatlı Çarşamba : Murıel Resnık

Filmografisi
Sessiz Gemiler - 2007
Gizli Patron - 2006
Ömer Seyfettin: Perili Köşk - 2005
Beni Bekledinse - 2004
Serseri - 2003
Kınalı Kar - 2002
Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - 2000
İç Güveyi Billy - 1999
Örümcek - 1999
Kanal Yumuşak G - 1998
Yeni Bir Yıldız - 1997
Postacı Kapıyı Ara Sıra Çalar - 1993
Kaynanalar - 1974


Kaynak:Biyografi.info

Sezai Aydın filmleri

Tüm Sezai Aydın filmleri

Sezai Aydın için yapılan aramalar

Sezai Aydın, Sezai Aydın biyografi, Sezai Aydın hayatı, Sezai Aydın özgeçmişi, Sezai Aydın hakkında, Sezai Aydın doğum yeri, Sezai Aydın fotoğraf, Sezai Aydın video, Sezai Aydın resim, Sezai Aydın kimdir?, Sezai Aydın kaç yaşında?, Sezai Aydın nereli, Sezai Aydın memleketi