FB TW PIN NWS

Umut Yılmazkeçeci haberi - Akılalmaz Dehşet: 25 Yıl Boyunca Bir Odada Hapsedildi

2023-05-24
Umut Yılmazkeçeci haberi - Akılalmaz Dehşet: 25 Yıl Boyunca Bir Odada Hapsedildi
Umut Yılmazkeçeci haberi - Akılalmaz Dehşet: 25 Yıl Boyunca Bir Odada Hapsedildi.

Fransa’da tanınmış bir aile olan Monnier ailesi, alt tabakadan birine aşık olduğu için öz kızlarını 25 yıl boyunca evlerinin çatı katında bulunan odaya hapsetti.

25 yıl boyunca hapsedilen Blanche Monnier nasıl hayatta kaldı? Tüm detayları ile bakalım.

Güzelliği dilden dile dolaşan Blanche, 1849 yılında Fransa’da aristokrat bir ailenin kızı olarak doğdu.

Çevredeki insanlar tarafından hem güzelliği hem de kişiliği ile ilgi çeken güzel Blanche, birçok kişiden aşk mektupları almaya başladı.

Annesi Lousie’ye göre soylu bir aileden gelen Blanche Monnier’in kendisi gibi soylu biri ile evlenmesi gerekiyordu.

Fakat durum annesinin istediği gibi gelişmedi. Blanche 25 yaşlarındayken soylu ailesine göre alt statüde olan bir avukata aşık oldu.

Avukatın yaşça Blanche’den büyük olması ve mesleğinde pek başarılı olmaması gibi sebeplere ek bir de maddi zayıflık da eklenince aile bu aşka kesin şekilde karşı çıktı ve Blanche çatı katındaki odaya kilitlendi.

Bu olaydan sonra aile herkese kızlarının aniden ortadan kaybolduğunu söyledi. Anne Loiuse ve Blanche’nin erkek kardeşi Marcel ise sanki hiçbir şey olmamış gibi günlük yaşamlarına devam ettiler.

Odaya kilitlenme tam 25 yıl boyunca sürdü. 25.yılın sonunda, 1901’de ise Paris Başsavcılığına bu durumla ilgili bir ihbar geldi.

İsimsiz gönderilen bu mektupta;

Madam Monnier’in evinde çatı katında kilitli bir kadın hakkında size ihbarda bulunuyorum. Bu kadın, açlıktan ölmek üzere. 25 yıldır kendi pisliğinde ve odadaki çürümüş çöplerin içinde yaşıyor.”

Mektubu okuyan savcı ve polisler okuduklarına inanamadı. Çünkü Louise Monnier oldukça soylu bir aileden geliyordu ve üst tabaka tarafından oldukça seviliyordu.

Mektuba inanılmasa da ihbar ciddiye alındı ve Monnierlerin evine hemen bir baskın düzenlendi. Polisler evden gelen çürük kokusunu takip etti ve 25 yıldır kayıp olduğu sanılan Blanche Monnier, evlerinin üst katında bulunan gizli bir odada çok kötü halde bulundu.

Genç Blanche, tam 25 yıl boyunca karanlık bir odada tek başına tutulmuştu. Dışkı ve çürük yemek artıkları ile kaplı bir yatakta bir deri bir kemik oturuyordu.

Blanche yetersiz beslenme ve sağlıksız koşullar nedeniyle oldukça zayıf düşmüştü. Blanche, hemen hastaneye kaldırıldı.

Hastanede kadınla ilgilenen hemşireler, Blanche’nin oldukça nazik ve mutlu olduğunu belirttiler. Blanche ayrıca hemşirelere yıkandığı ve yıllar sonra yeniden gün ışığı görmekten dolayı oldukça iyi hissettiğini belirtmiş.

25 yıllık işkencenin ortaya çıkmasından sonra anne Louise tutuklansa da 2 hafta sonra cezaevinde kalp krizi geçirerek vefat etti. Bir diğer iddia ise intihar ettiği yönünde.

Blanche’nin kardeşi Marcel Monnier de işkence sebebi ile mahkum edildi, ancak Marcel Monnier zihinsel olarak yetersiz göründüğünden beraat etti.

25 yıllık işkenceden sonra Blanche Monnier, birçok ruh sağlığı tedavisi gördü ve hayata henüz tutunamadan 1913 yılında vefat etti. Merak edenler için yazalım, genç kadının aşık olduğu avukat ise 1885 yılında vefat etmiş.

Umut Yılmazkeçeci haberi...