FB TW PIN NWS

Sürpriz zirve: Gül ve Büyükanıt biraraya geldi

2007-02-01
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül bugün sürpriz bir biçimde biraraya geliyor. Büyükanıt-Gül görüşmesinin saat 11.00'de...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le görüşmek üzere Dışişleri Bakanlığı'na gidecek.

Dışişleri Enformasyon Daire Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le görüşmek üzere saat 11.00'de Dışişleri Bakanlığı'na gidecek.

Görüşmenin içeriğine dair bilgi verilmezken, gezeteciler sadece görüntü alabilecek.

Görüşme ile ilgili bir açıklama yapılmazken, Gül ve Büyükanıt’ın bu ay içinde ayrı ayrı yapacakları ABD ziyaretleri öncesinde görüş alışverişinde bulunacakları belirtiliyor.

BÜYÜKANIT: “YENİ GEMİYE GEREK YOK ZATEN GEMİMİZ VAR”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk savaş gemilerinin Kıbrıs’a gönderildiği yönünde çıkan haberler üzerine, “Zaten bizim Doğu Akdeniz’de devamlı görev yapan gemilerimiz var. Yeni gemi göndermeye gerek yok” dedi.

Orgeneral Büyükanıt, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü Dışişleri Bakanlığında ziyaret etti.
Gül’ün kapıda karşıladığı Büyükanıt, gazetecilerin Türk savaş gemilerinin Kıbrıs’a gönderildiği yönündeki haberleri anımsatması üzerine şöyle dedi:
“Bunu sorduğunuz için teşekkür ederim. Bu konuda Genelkurmay’ı da arıyorlar. Zaten bizim Doğu Akdeniz’de, Ege’de devamlı görev yapan gemilerimiz var.”

Büyükanıt, Kıbrıs’ta yaşanan petrol krizi nedeniyle yeni bir gemi gönderilip gönderilmediği sorusu üzerine de “Tekrar ediyorum zaten orada devriye gezen gemilerimiz var. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan müşterek çalışmalar var. Yeni gemi göndermeye gerek yok” diye konuştu