FB TW PIN NWS

Kemal Ceyhan kimdir

2022-04-04
Kemal Ceyhan kimdir
Kemal Ceyhan kimdir ?


Göktürk Dergi ve Gazetesi'ne 4 Nisan 2022 tarihinde verdiği röportajından alınmadır.

Kemal Ceyhan Adana'da doğmuş Mesam, Msf, Tsbm gibi müzik kurumlarına bağlı, küçük yaşlardan bu yana müziğe ve çocuklarla ilgili sosyal sorumluluk projelerine gönül adamış, hayatının her alanında bu ikili ile nefes bulmuş müzik aşığı bir adam.

Kemal Ceyhan neden müzik ile uğraşıyor?Müzik size kazanç kapısı dışında ne katıyor?
-Her şeyden önce yaşamımı ve geçimimi müzik uzerinden kazanan bir adamım ben. Aslında başka sektörler uzerinden kazançlarımı sağlarken, bu aşk hiç bir zaman bırakmadı beni. Çok tepki almışlığımda vardır belki bu konuda. Ama Ne yaptıysam müzikten kopamadım zaten. Maddi Kazanç dışında müzik olmayan bir yerde nefes alamadığımı farkettiğ im için müzikle uğraşmaya devam ettim. Çünkü tam anlamıyla Müzik benim hayatım. Hayatımdaki en büyük huzuru müziğe borçluyum. Şöyle dönüp arkama baktığımda, iyi ki müzikle uğraşıyorum dediğim çok an olmuştur.

* Şarkı besteler yada yazarken neyden besleniyor? Bir matematiği var mı?
-Hayal dünyamdan beslenirim genelde. Bir gün aşk acısı çeken bir adam olurum, diğer gün mutlu iki sevgiliden biri. Bir gün şiddet gören kadın diger gün hastalıktan ölen küçücük bir bebek. Bestelerin hiç bir zaman matematiği olduğunu düşünmedim. Aşk gibi ansızın gelir. Ruh halinize görede şekil bulur. kendi yazdığım bir sözle burayı noktalayayim. " Aşkın matematiği yoktur sevgili. Müzikten ben çıkarsa, her zaman yarım kalır ". Aynı şey beste içinde geçerli benim için.

* Aranjör olmak mı? Şarkı yazmak mı? Yorumcu olmak mı? Kemal Ceyhan'ın içinde yatan aslan nedir?
-Kesinlikle şarkı yazmak. Çünkü yaşamak veya o karaktere bürünmek cok zor bir kavram. Aranjörlükte özel bir yetenek ama var olan bir projeyi yaşatmaya çalışıyorsunuz orada. Lakin şarkı yazmak veya bestecilik sıfırdan başlamak gibi, çok özel bir yetenek istiyor.

* Bundan sonra ne yapmak istiyorsunuz ve hedefleriniz neler?
- Daha iyi besteler ile yola devam etmek Ve buradaki kazançlarımın daha çoğunu bana ihtiyacı olan çocuklara kullanmak en büyük hayalim. Başında da söylediğim gibi müzik ve çocuklar benim hayatım. Huzuru yakaladığım yer

* Gündemde olmak ve adını duyurmak için her yol mubah mı?
- Ben mubah olduğunu Düşünmüyorum.. Öyle olduğunu düşünseydim gündemde çok kolay bir şekilde kalırdım galiba. Önemli olan Kaliteli projeler ile daha kalıcı olmak, benim en büyük hedefim. Biraz zor bir yol gibi gelir ama zor olmalı. Aksi halde diğer türlü düşmeside kolay olacaktır.

Göktürk Dergisi