FB TW PIN NWS

Eksantrik tasarımcı Onur Osman kimdir

0000-00-00
Eksantrik tasarımcı Onur Osman kimdir
Eksantrik tasarımcı Onur Osman kimdir?

Lüks ve güzellik etkinlikleri dünyasında pek çok kişi eksantrik tasarımcı Onur Osman'ı duymuştur ancak ismin arkasındaki adamın kim olduğu uzun süredir bir muamma olarak kalmıştır. Başkentteki birkaç lüks özel parti organizatörüne, medyadaki ünlülere ve tasarımcının yakın çevresinden bazı kişilere onun hayatı hakkında daha somut ayrıntılar bulmalarını istedik.

Genel kamuoyuna bakıldığında Onur Osman, 2019 ve 2022 yılının tasarımcısı oldu ve Bükreş Moda Haftası'nda (Romanya Moda Ödülleri tarafından düzenlenen) Yılın En İyi Tasarımcısı Ödülü'nü aldı. Birçok moda mağazasında ve Moda Haftası podyumlarında yer alan Onur Osman kıyafetlerini muhtemelen birçok kültürel, politik veya medya etkinliğinde uluslararası veya yerel ünlülerin giydiğini görmüşsünüzdür.

Sadece özel etkinlik ortamlarında görülmeyen ve duyulmayan şey, Onur'un aynı zamanda Avrupa'nın çeşitli başkentlerinde lüks kapalı devre partilerin, esas olarak şahsiyetlere yönelik etkinliklerin de fikir babası olduğudur. Tasarımcıya yakın kaynaklar bize onun, katılımcıların gösteri, sanat ve en saf lüks arasındaki sınırda olağanüstü deneyimler yaşama fırsatına sahip olduğu ve tabii ki çok pahalı içecekler ve büyülü bir atmosfere sahip olduğu birçok özel partinin gölge organizatörü olduğunu söyledi. her tematik etkinlikte. Bu partilerin davetli listeleri hakkında daha fazla bilgi aradık, ancak yalnızca organizasyonu yürüten şirketlerden birinin, Perspectives Club'ın adını bulmayı başardık, ancak katılımcılar çok katı Gizlilik Sözleşmeleri (gizlilik anlaşmaları) tarafından korunmaya devam etti. 

Pandemi sırasında iş adamı Onur Osman, güzellik sektöründeki işlerini Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar genişletti ve Moda Haftası'ndaki çeşitli etkinliklere katılarak ünlü alıcılarla sözleşme müzakereleri yaptı. Romen tasarımcı, Romanya'yı uluslararası bağlamda temsil eden Pink, Nicole Scherzinger, Paloma Faith vb. tarafından giyilen ve ülke sınırları dışında başarılı olan Romenlerde sıklıkla olduğu gibi, genellikle Romen medyası tarafından tanınmayan kıyafetlere imza attı.

2022 sonbaharında tasarımcıya yakın kaynaklar, işadamının modernleştirmeyi planladığı Brașov ilçesindeki eski bir tekstil fabrikasından bir hissedar paketinin devralınması için pazarlık yapacağını bildirdi. Mart ayında devir sözleşmesi imzalanarak Onur Osman fabrikanın %40 hissesini devraldı. Üretim hattında yenileme ve modernizasyon çalışmaları devam ederken, üretimin yazdan itibaren tam kapasiteye ulaşması bekleniyor.

Ayrıca geçen hafta Fas'a yapılan ziyaretin ardından, eksantrik tasarımcının firmalarından biri aracılığıyla Casa Blanca'dan birçok yatırımcıyla işbirlikleri müzakere edildi ve işi bu sonbaharda Fas'a kadar genişleyecek.

Onur Osman'a yakın kişiler çeşitli medya kaynaklarına tasarımcının aynı zamanda tutkulu bir sanat objeleri koleksiyoncusu olduğunu, hem Calea Victoriei'deki showroomunun hem de evinin bir müzeye benzediğini, nadir heykellerin, tabloların, vazoların veya tasarım vazoların sergilendiği, yaratımlarının sanatının doğduğu kültüre katkıda bulunan. Onur, kendisinin sık sık belirttiği gibi, güzelin güzel olması gerektiğine ve sanatın sanat olarak kalması gerektiğine inanan tasarımcılara aittir, böylece değerleri yüzbinlerce avroyu aşan sanat objeleri her zaman etrafını sarmıştır.

Gurur duyması gereken bu başarılarının ötesinde tasarımcıya yakın kaynaklar, Onur Osman'ın büyük etkinliklere nadiren katılan, mütevazı, içine kapanık, sıcakkanlı bir insan olduğunu bizimle paylaştı. Onur, boş zamanlarında çok fazla seyahat ediyor ve her zaman kendisine eşlik ediliyor (son yıllarda uygulanan güvenlik kurallarından biri de her zaman asistanları veya eksantrik tasarımcıyı korumakla görevli güvenlik firmasının bir üyesi tarafından korunmasıdır). 

Medya skandallarından uzak, endişe ve çatışmalardan uzak, sakin bir yaşam süren işadamı, Onur Osman Fashion House markasının kreasyonlarının veya lüks özel etkinliklerin tasarımının doğduğu Calea Victoriei'deki showroom'da kreasyonlarıyla ilgileniyor -sihirbaz Onur Osman
Sursă: https://www.protv.ro/articol/90322-p-cine-este-designerul-excentric-onur-osman

Multe persoane din lumea evenimentelor de lux și de beauty au auzit de designerul excetric Onur Osman, însă cine este omul din spatele numelui a rămas mult timp o enigmă. Am întrebat mai mulți organizatori de private-party-uri de lux din capitală, mai multe celebrități din media și câteva persoane din anturajul apropiat al designerului pentru a afla mai multe detalii concrete despre viața acestuia.

Pentru publicul larg, Onur Osman a fost designerul anului 2019 și 2022, primind premiul Best Designer of the Year Award la Bucharest Fashion Week (organizat de Romanian Fashion Awards). Prezent în mai multe fashion store-uri și pe podiumurile Fashion Week, probabil ați văzut ținute semnate Onur Osman la multe evenimente culturale, politice sau media, purtate de vedete internaționale sau locale.

Ceea ce nu se vede și se aude doar în mediile evenimentelor private este faptul că Onur este și master-mind-ul petrecerilor de lux cu circuit închis din mai multe capitale europene, evenimente destinate în principal personalităților. Surse apropiate designerului ne-au comunicat că acesta este organizatorul din umbră al multor petreceri exclusiviste, unde participanții au ocazia să trăiască experiențe extraordinare la limita dintre spectacol, artă și luxul cel mai pur și, bineînțeles, băuturi foarte scumpe și un ambient magic la fiecare eveniment tematic. Am căutat mai multe informații despre listele de invitați la aceste petreceri, dar am reușit să aflăm doar numele uneia dintre firmele care se ocupă de organizare, Perspectives Club, însă participanții au rămas protejați de NDA-uri (contracte de confidențialitate) foarte stricte. 

În perioada pandemiei, omul de afaceri Onur Osman și-a extins business-urile din industria de beauty către Statele Unite ale Americii, fiind prezent la mai multe evenimente din circuitul Fashion Week unde a negociiat contracte cu buyeri de renume. Designerul român a semnat ținute purtate de Pink, de Nicole Scherzinger, de Paloma Faith ș.a., reprezentând România în context internațional, deseori fără recunoaștere din partea presei românești, cum se întâmplă de prea multe ori cu români care au succes în afara granițelor țării.

În toamna 2022, surse apropiate designerului ne-au comunicat că acesta ar negocia preluarea unui pachet acționar de la o veche fabrică de textile din județul Brașov, pe care omul de afaceri intenționează să o modernizeze. În cursul lunii martie contractul de cesiune a fost semnat, Onur Osman preluând 40% din acțiunile fabricii. Renovarea și modernizarea benzii de producție sunt în desfășurare, urmând ca din vară producția să fie posibilă la cote maxime.

Mai mult, după o vizită în Maroc săptămânile trecute, s-au negociat colaborări cu mai mulți investitori din Casa Blanca, prin una dintre firmele designerului excentric, urmând ca din această toamnă afacerile lui să se extindă spre Maroc.

Persoane din apropierea lui Onur Osman au comunicat către mai multe surse din presă că designerul este și un pasionat colecționar de obiecte de artă, atât showroom-ul lui din Calea Victoriei, cât și casa lui arată ca un muzeu, unde sunt expuse statui rare, tablouri, urne sau vaze de designer, care contribuie la cultura din care se naște arta creațiilor sale. Onur se încadrează designerilor care cred că frumosul trebuie să fie frumos și arta trebuie să rămână artă, după cum afirmă deseori, astfel că obiectele de artă l-au înconjurat mereu, valoarea acestora depășind sute de mii de euro.

Dincolo de aceste realizări de care ar trebui să se mândrească, surse din apropierea designerului ne-au împărtășit că Onur Osman omul este o persoană modestă, retrasă, caldă, care apare rareori la evenimente mari. În timpul liber, Onur călătorește extrem de mult, fiind întotdeauna însoțit (una dintre regulile de securitate impusă de ultimii ani fiind aceea de a fi mereu păzit de asistenții lui sau de un membru al firmei de securitate care se ocupă de paza designerului excentric). 

Departe de scandaluri mediatizate, omul de afaceri are o viață liniștită, fără griji și conflicte, ocupându-se de creațiile lui în show-room-ul din Calea Victoriei, unde se nasc creațiile marca Onur Osman Fashion House sau designul de evenimente private semnate luxury-wizzard Onur Osman. 
Sursă: https://www.protv.ro/articol/90322-p-cine-este-designerul-excentric-onur-osman