FB TW PIN NWS

Eksantrik tasarımcının hayatında bir gün

2023-05-31
Eksantrik tasarımcının hayatında bir gün
Eksantrik tasarımcının hayatında bir gün

Rumenlerin ne kadar parası olduğu, gerçekten rüya hayatları yaşayan bazı insanlar tarafından yönetilen lüks endüstrilere bakmadığımız sürece cevaplayamayacağımız bir sorudur. Romanya'da binlerce milyoner var ve bunlarla nadiren tanışma fırsatı buluyoruz çünkü bunların çoğu, halka açık etkinliklerde göründükleri zamanlar dışında medyanın ilgi alanında olmayan insanlar. Zengin Rumenlerin çoğu kalabalığın içinde saklanıyor, bu yüzden alışveriş merkezinde onlarla karşılaştığımızda çoğu zaman onları tanıyamayız.

Romanya'da lüks endüstrilerde faaliyet gösteren genç kuşakların temsilcileri arasında, uluslararası faaliyetleriyle lüks imparatorluğu yaratmayı başaran tasarımcı Onur Osman'la birlikte olmanın mutluluğunu yaşadık. Zengin bir günün sıradan bir insanın gününden ne kadar farklı olduğunu merak ediyorsanız, eksantrik tasarımcı, seçkin lüks partilerin yaratıcısı ve Onur Osman imzalı haute couture podyumlarının ardındaki deha için tipik bir günün nasıl geçtiğini size göstereceğiz.

Onur'un sabahı, Bükreş'teki evinin egzotik bitki serasında, tasarımcının uluslararası basını okuduğu sert bir kahve ve sosyal medyadaki bir güncellemeyle başlıyor. Saat 10:00'dan sonra sürücü onu asistanların tasarımcıyı beklediği Calea Victoriei'deki showroom'a getiriyor. Burada kendisine haftanın etkinlikleri ve Romanya'daki programının oldukça sıkışık olması nedeniyle katılması gereken etkinlikler hakkında bilgi veriliyor. Atölyede olduğu neredeyse her gün, atölyenin lobisinde klasik bir kadeh Bottega Venetta köpüklü beyaz şarapla karşılanan 3-4 VIP müşteri programlanıyor.

Onur'un asistanları, tasarımcı yurt dışında olsun ya da olmasın atölyenin yedi odasının her birinde daima taze çiçek bulunmasını sağlarken, Ana Hanım'ın yaptığı tur boyunca parfümlerin güzel kokuları da bize eşlik ediyor. moda tasarımcısının dünyasında iş adamının kişisel asistanı. Tasarımcının ofisinde, Moda Haftası sunumlarından gelecek koleksiyonların eskizleri yapılıyor ve üretim sorumluları da üstleniyor.

Toplantı odasında moda etkinlikleri ve temalı partiler planlamak için toplantılar düzenleniyor. Yaratıcı atölyede ise röportajlar veya VIP etkinlikler düzenleniyor.
Eski ve modern tasarımcıların imzasını taşıyan sınırlı koleksiyonlardaki tablolar, sanat objeleri arasında Onur Osman, olağanüstü eğitimli kadrosu sayesinde mükemmel bir dişli gibi çalışan birçok lüks işletmenin fikir babasıdır. Tasarımcı ekibinin her bir üyesinin kendi alanında uzman olduğunu, iş adamından birkaç dakika içinde net talimatlar aldığını, her ekibin bu süre boyunca bu talimatlara göre kendi başına nasıl idare edeceğini bildiğini görmek bizi ayrı bir mutlu etti. bir veya iki hafta, çünkü bu eksik.

Kişisel asistanlar ve yöneticiler ofislerinde sosyal medya ekipleri, sözleşmeler, çekimler, VIP müşteriler veya yaklaşan geziler veya tasarımcı sözleşmeleriyle ilgileniyorlardı.

Programının ne olduğu sorulduğunda ise gülümseyerek her proje için gerektiği kadar çalıştığını söyleyen Onur Osman, her başarılı işletme sahibinin işi olduğunda saatinin olması gerektiğini değil, işini organize ettiği için saatinin olması gerektiğini bildiğini hatırlattı. Birçok ülkede faaliyetleri çok iyi olan bu profesyonel ve verimli organizasyon, ona her zaman her ay iki cömert tatil olanağı sağlıyor.

O zi din viața designerului excentric

Câți bani au românii este o întrebare la care nu putem răspunde decât dacă ne uităm la industriile luxului pe care le gestionează unii dintre oamenii care trăiesc cu adevărat vieți de vis. În România există mii de milionari, pe care rareori avem ocazia să îi întâlnim, pentru că cei mai mulți dintre ei sunt persoane care nu stau în raza media, decât atunci când apar la evenimente publice. Cei mai mulți dintre românii bogați se ascund în mulțime, astfel că de multe ori nu îi vom recunoaște dacă îi întâlnim la mall.

Dintre reprezentanții generațiilor tinere care activează în industriile de lux din România, am avut plăcerea să fim alături de Onur Osman, designerul care a reușit să creeze un imperiu al luxului prin activitatea sa internațională. Dacă te întrebi și tu cu ce este diferită ziua unui om bogat față de ziua unui om obișnuit, îți vom prezenta cum arată o zi obișnuită pentru designerul excentric, creatorul petrecerilor exclusiviste de lux și geniul din spatele podiumurilor de modă haute-couture semnate Onur Osman.

Dimineața lui Onur începe cu o cafea tare și cu un update pe social media, unde designerul citește presa internațională, în sera de plante exotice a casei lui din București. După ora 10:00, șoferul îl aduce în showroom-ul din Calea Victoriei, unde designerul este așteptat de asistenți. Aici este informat privind activitățile săptămânii și evenimentele la care trebuie să ia parte, dat fiind că programul lui în România este destul de strâns. Aproape în fiecare zi în care este la atelier sunt programați 3-4 clienți VIP, care sunt primiți în holul atelierului cu un pahar clasic de vin spumant alb Bottega Venetta.

Asistenții lui Onur au grijă ca în fiecare din cele șapte camere ale atelierului să fie mereu flori proaspete, indiferent că designerul se află în țară sau nu, iar aromele fine ale parfumurilor ne-au însoțit și pe noi prin turul realizat de doamna Ana, asistenta personală a omului de afaceri, în lumea creatorului de modă. În biroul designerului sunt realizate schițele colecțiilor viitoare de la prezentările Fashion Week, pe care le preiau șefii de producție.

În sala de consiliu au loc întâlnirile pentru planificarea evenimentelor fashion și petrecerilor tematice. Iar în atelierul de creație au loc interviurile sau evenimentele VIP.
Printre tablouri, obiecte de artă din colecții limitate, semnate de designeri vechi și moderni, Onur Osman este mastermind-ul mai multor afaceri de lux, care funcționează ca un angrenaj perfect datorită staff-ului său excepțional pregătit. Am avut deosebita plăcere să constatăm că fiecare membru al echipei designerului este specialist pe domeniul lui, primind direcții clare de la omul de afaceri în doar câteva minute, fiecare echipă știind să se descurce singură pe baza acestor indicații pentru perioada de o săptămână sau două cât acesta lipsește.

Asistenții personali și managerii se ocupau în birourile lor, alături de echipele lor de social-media, de contracte, de filmări, de clienții VIP sau de călătoriile viitoare sau de contractele designerului.

La întrebarea ce program are, Onur Osman a zâmbit larg și ne-a spus că el lucrează oricât de mult este necesar pentru fiecare proiect, amintindu-ne că orice owner de business de succes știe că trebuie să nu aibă ceas atunci când are de lucru, însă pentru că a organizat foarte bine activitatea lui în mai multe țări, această organizare profesionistă și eficientă îi permite mereu două concedii generoase în fiecare lună.