FB TW PIN NWS

Cerrah:'Cinayet milliyetçi duygularla işlendi'

2007-01-22
Agos Gazetesi Genel Yönetmeni gazeteci Hrant Dink cinayetinin “milliyetçi duygularla” işlendiği açıklayan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, cinayete ilişkin gözaltına alınan 7 kişinin sorgusunun sürdüğünü, cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı bulunmadığını açıkladı.

Cerrah, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü kaydederek, “Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal'le de bu konuda görüşmelerde bulunmuş” dedi. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, gazeteci Hrant Dink cinayetinin “milliyetçi duygularla” işlendiğini söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin gözaltına alınan 7 kişinin sorgusunun sürdüğünü bildirdi. Cerrnah, cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı bulunmadığını belirterek, cinayetin, "milliyetçi duygularla” işlendiğini kaydetti. Cerrah, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü kaydederek, “Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal'le de bu konuda görüşmelerde bulunmuş” diye konuştu.

Cerrah, gözaltında bulunan 7 kişinin sorgusu sürdüğünü ifade ederken, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Ogun Samast'ın, Trabzon'da 2 yıl önce McDonald's'ın bombalanması olayına karışan Yasin Hayal ile bağlantı içerisinde olduğunu söyledi.

Cerrah, kendisiyle ilgili çıkah haberleri de eleştirirek, “Bazı gazetelerin köşe yazarları, hakkımda olumsuz yazılar yazıyorlar. Bu kişilerin ne yapmak istediklerini, nereye varmak istediklerini de anlamıyorum” dedi.

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Trabzon'da gözaltına alınan bir kişi İstanbul'a getirildi. THY'ye ait tarifeli uçakla Atatürk Havalimanı'na getirilen bu kişi, uçaktan alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.