FB TW PIN NWS

YAŞ'tan 37 ihraç çıktı

2006-11-30
Yüksek Askeri Şura’dan (YAŞ), 37 TSK personelinin orduyla ilişkisinin kesilmesi kararı çıktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kasım ayı YAŞ toplantısı’nda 37 personelin TSK’dan ihracına karar verildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada 37 personelden 35’inin Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunmalarından, 2 personelin ise irticai tutum ve davranışlarından dolayı ordudan ihraç edildikleri bildirildi.

Açıklamada YAŞ’ın gündemindeki diğer konular hakkında da bilgi verildi. Buna göre toplantıda Türkiye’ye yönelik dış tehdit ve risklerin yanı sıra bölgede yaşanan gelişmeler ve bunların Türkiye’ye etkileri görüşüldü. Açıklamada şunlar yer aldı:

“Türk Silahlı Kuvvetlerinin Harbe Hazırlık Durum Değerlendirmesi yapılmış, bu kapsamda modernizasyon projelerinin gerçekleştirilme süreci incelenmiş, yapılabilecek iyileştirmeler müzakere edilmiş, İç tehdit değerlendirmesinde ise; önümüzdeki dönemde bölücü terör ve irtica ile mücadelenin devletin tüm olanakları ile birlikte etkin olarak yürütülmesi gerektiği ve bu süreçte, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı mücadelesini taviz vermeden sürdüreceği vurgulanmıştır.

Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu hareketlerde bulunan 35 personel ile irticai tutum ve davranışları nedeniyle 2 personel olmak üzere toplam 37 personelin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayırılmasına karar verilmiştir.”