FB TW PIN NWS

Vestel Manisa kupada da tepetaklak: 1-0

2006-11-10
Fortis Türkiye Kupası 3. tur grupları 2. hafta maçlarının sonuncusunda Konyaspor, evinde ağırladığı Vestel Manisaspor'u Brezilyalı futbolcusu Eder Ceccon'un yaklaşık 35 metreden attığı frikik golüyle 1-0 yendi.

Maçın 83. dakikasında Vestel Manisaspor kalecisi Fevzi ile girdiği pozisyonda dizine aldığı darbe sonucu sakatlanan Eder Ceccon, sahayı ambulansla terk etmek zorunda kaldı. Konyaspor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Eder'in sakatlanarak oyundan çıkmasının kendilerini üzdüğünü ve galibiyete sevinemediklerini belirterek, "Yaşanmış olan bu trajik olay, maçın önüne geçti. Şu anda bize önemli bir sakatlık haberi gelmedi, inşallah önemli bir şeyi yoktur. Pozisyona çok yakındım. Kaleci Fevzi gibi tecrübeli bir oyuncunun böyle bir pozisyonda bu müdahalesini kınıyorum ve yorumunu da kendisine bırakıyorum. Ümit ediyorum, görüntüleri izledikten sonra yanılan taraf ben olurum ve Fevzi'den özür dileyen de ben olurum. Bunun dışında maça gelince bu olay yüzünden kazandığımıza sevinemedik" dedi.

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, Eder Ceccon'a geçmiş olsun dileğiyle başladığı konuşmasında, "Sahalarımızda ender görülen güzellikte bir gol izledik. Eder'in sakatlığı bizleri de üzdü. Kendisine acil şifalar diliyorum. Oyuna gelince, rakibimizden üstün oynadığımızı düşünüyorum. Girdiğimiz birçok gol pozisyonu var. Özellikle ilk yarıda gol atabilseydik çok rahatlıkla öne geçebilirdik. Güzel bir gol yedik. Uzaktan atılan frikik golü maçın skorunu belirledi. Rakibin kapandığı dakikalarda onları açacak pozisyonları üretemedik. Girdiğimiz gol pozisyonlarını da değerlendiremedik. Genç bir takıma sahibiz. Zirvede olmamızın tabiki bir takım bedelleri olacak. Bu gedikleri en kısa sürede deneyim ile kapatmamız gerekiyor. Aradığımız futbolu golle neticelendirmek zorundayız. Takımımızın bugünkü maçta zaman zaman gösterdiği mücadele bizleri umutlandırıyor. Kaybettiğimiz maçları telafi edebileceğimizi biliyoruz. Artık lige bakacağız. Konyaspor'u tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan da, kupaya üç puanla başladıklarını dile getirerek, "Bu futbol son haftalardaki çıkışımızın tesadüf olmadığını gösterdi. İyi bir takıma sahibiz. Özellikle hocamız, bugün genç oyuncularımıza şans verdi. Eder'in sakatlığı bizleri çok üzdü. Şu anda aldığımız bilgiye göre ilk çekilen filmde herhangi bir kırığın olmadığı belirlendi. Ancak son durumu MR'da ortaya çıkar. İnşallah uzun haftalar aramızdan ayrılmaz. Çünkü çok formda bir futbolcu. Eder, bu sezon en iyi transferimiz" diye konuştu.

Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, iyi bir maç oynandığını söyleyerek, "Eder'in girdiği pozisyonda sakatlanarak çıkmasına çok üzüldük. Ama haberini aldık, bacağında herhangi bir kırık yokmuş. Buna çok sevindik. Açık söyleyeyim o andan itibaren maçın skorunu düşünmedik. Hangi takımın oyuncuları olursa olsun bizim futbolcularımız. Futbol içerisinde maalesef istenmese de bu tür olaylar yaşanıyor. Güzel bir maç oldu. Buradan mağlup ayrılıyoruz. Biz artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Konyaspor'u ve taraftarı kutluyorum. Eder'e de geçmiş olsun diyorum" dedi.

Konyasporlu kaleci Oğuzhan Bahadır, maça iyi başladıklarını kaydederek, "Çok iyi mücadele ettik. İnşallah bunun gerisi gelir ve biz gruptan çıkarız. Hedefimiz, en kötü çeyrek final. Ben de bugün 90 dakika sahada mücadele ettim. Elimden geleni yapmaya çalıştım. Takıma yararlı olabildiysem ne mutlu bana" diye konuştu.

Vestel Manisaspor'un kaptanı Uğur İnceman ise, "İyi oynadığımızı düşünüyorum. Duran toptan gol yedik" şeklinde konuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR

9. dakikada Johana'nın, Konyaspor ceza sahası sol çaprazından verdiği pasla ceza sahasında topla buluşan Holosko'nun sert vuruşunda top, kaleci Oğuzhan'dan döndü. Defans, tehlikeyi uzaklaştırdı.
27. dakikada Eder'in yaklaşık 35 metreden kullandığı serbest vuruşta top, ağlarla buluştu. 1-0
45. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest atışı kullanan Da Silva'nın ortasında ceza sahasında Eren'in kafa vuruşunda kaleci Fevzi, topu çeldi.
51. dakikada Caner'in sağ kanattan Konyaspor ceza sahası içine kullandığı serbest vuruşta kafalardan seken top, Johana'nın önünde kaldı. Bu futbolcunun kayarak vuruşunda top, direk dibinden auta çıktı.
67. dakikada Rafael'in yaklaşık 35 metreden sert vuruşunda top, üstten auta çıktı.
90. dakikada Konyaspor'un geliştirdiği atakta ceza sahası sağ çaprazından Erman Ergin'in sert şutunu, kaleci Fevzi tokatladı. Dönen topa, Uğur Yanıkdemir vurdu. Fevzi, bir kez daha önledi. Dönen topta defans, tehlikeyi uzaklaştırdı.

STAT: Konya Atatürk
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu xx, Özgür Kaya xx, Aleks Taşçıoğlu xx
KONYASPOR: Oğuzhan xx, Batista xx, Ömer xx, El Saka x (Erkan dk. 57 x), Da Silva xx, Eren xx, Mustafa xx, Sedat xx, Erman Ergin xx, Volkan x (Uğur Yanıkdemir dk. 64 x), Eder xx (Yordanov dk. 85 ?)
YEDEKLER: Özden, Ahmed Belal, Tayfun, Ozan
TEKNİK DİREKTÖR: Nurullah Sağlam
VESTEL MANİSASPOR: Fevzi x, Burak x, Ümit x, Johana xx, Selçuk x, Hakan x, Uğur İnceman x, Zelenka x, Caner x (Nizamettin dk. 73 x), Holosko x (Metin dk. 78 x), Rafael x
YEDEKLER: Ufuk, Sezer, Ersan, Sinan, Şener
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GOL: Eder (dk. 27)
SARI KARTLAR: El Saka (Konyaspor), Selçuk, Uğur İnceman (Vestel Manisaspor)