FB TW PIN NWS

İnamoto şaşkınlık içinde

2006-11-11
G.Saray’ın Japon futbolcusu Junichi İnamoto, ülkesinin 3 milyonu aşan trajlı gazetesi Nihon Keizai Shimbun’a İstanbul’da verdiği bir röportajında sarı kırmızılı takımda geçirdiği günleri anlattı.

Türk seyircisinin İngiltere’den aşağı kalmayacak kadar bir tezahürat kültürüne sahip olduğunu belirten İnamoto, "Yüksek ses, sıcak atmosfer. Böyle ortamda maçlar başlıyor. Pet şişeleri, hatta oturma yerleri sökülüp sahaya atılıyor. Karşı takıma ayrılan oturakların sayıları her geçen maçta azalıyor" dedi.

Türkler sabırsız

"Türkler sabırsız. Öncelikle iyi futbola değil, sonuca önem veriyorlar" diyen İnamoto, "İngiltere’de yön değiştirerek pas aldığımda beni alkışlarlardı ama Türkiye’de böyle bir anlayış yok" şeklinde konuştu. İnamoto, teknik direktör Erik Gerets’in kendisini telefonla davet ederek bu transferi gerçekleştirdiğine değinerek, "Havaalanında karşılanmayı hala unutmuş değilim. Ne muhteşem bir ilgiydi o. Taraftarlarımızın, medyanın sıcak ilgisine karşılık hiçbir yabancı futbolcunun Türkiye Ligi’nde kötü oynama diye bir lüksü olamaz.

G.Saray’da oynayan futbolculardan zafer bekleniyor. M. United ya da Chelsea’de olduğu gibi. Kulüp başkanı da, ’kazanmazsanız karmaşa çıkar’ diye futbolculara baskıda bulunuyor. Şehirde gezmeye çıktığımda, insanlar bana ’forma ver’ diye yaklaşıyorlar" dedi.

Anlayamadığı bir dünya

Gerets’in kendisinden beklentisinin çok yüksek olduğunu, orta sahanın gerisinde ’kalkan’ gibi defans görevini üstlendiğine değinen İnamoto, "2002 yılındaki Dünya Kupası’nda medya ve taraftarların kafalarında bıraktığım bir imaj var ve benden bunu puana dönüştürmem beklentisi içindeler. Ancak, teknik direktör Gerets bana defansif görevler veriyor. Gerets, kurallara önem veren bir teknik adam ve öncelikle taktiği ön plana çıkardığı için benim ofansif futbola katılmamı kısıtlıyor" diye konuştu. Bu röportajı yapan Seiichi Yoshida adlı muhabir, İnamoto için, "Ünlü Türk kulübü Galatasaray’ın defansında bilenen İnamoto sıkı mücadele veriyor. Ancak, henüz daha tam anlayamadığı bir dünya ile karşı karşıya" yorumunu yaptı.