FB TW PIN NWS

‘Fransa Kendi Tarihine Baksın’

2006-10-10
Başbakan Erdoğan, Fransa’da oylanacak ‘Soykırımı inkar tasarısı’nın düşürülmesi gerektiğini belirterek, “Bu siyasi arıza, Paris’ten dönmeli. Biz bu sistematik yalan makinesini bozmaya muktediriz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grubu’nda konuştu. Başabakan Erdoğan, “İftira ve yalan makineleri kendi tarihlerine baksınlar. 20. yüzyıl boyunca Nijer, Tunus, Senegal, Gine, Çad ve Cezayir’de neler olmuş bir baksınlar” dedi.

Erdoğan, tarihi bir yalanı kurumsallaştırma çabasının büyük bir yanlış olduğunu belirterek, “Fransa’da ayın 12’sinde atılacak yanlış bir adım Türkiye için hiçbir şeyi değiştirmez ama Fransa için çok şeyi değiştirir. Yalana yalan demenin hiçbir izahı olamaz. Türkiye devleti olarak bu sistematik yalan makinesini bozmaya muktediriz. Bilimden belgeden, tarihi vesikadan kaçarak siyaset yapılamaz. Biz bu çağrıyı Ermenistan Cumhurbaşkanı’na da yazdık. Ama olumlu yanıt almadık” dedi.

“Bu siyasi arızanın Paris’ten dönmesi bekliyoruz” diyen Erdoğan, “Hakikatin propagandaya alet eden bu ucuz bakışla bir yere varılamaz. İftira ve yalan makineleri kendi tarihlerine baksınlar. 20. yüzyıl boyunca Nijer, Tunus, Senegal, Gine, Çad ve Cezayir’de neler olmuş bir baksınlar. Bizim tarihimizde engizisyon, sömürgecilik yoktur. Bu tasarı dünyanın tepsi biçiminde olduğunu inkar edenlerin cezalandırılması gibi bir şey” diye konuştu.

Erdoğan TBMM’ye “Fransa Cezayir’de soykırım yapmadı’ diyene ceza verilmesini öngören bir yasa tasarısının getirilmesi iddiaları hakkında da “Özellikle grubuma söylüyorum. Biz aynını yapmayacağız. Biz pisliği pislikle temizleyenlerden değiliz.” dedi.

Erdoğan, “Avrupa’nın aydınlanmasının öncüsü sayılan Fransa,Ortaçağ karanlığına dönmek istemiyorsa bu yasayı düşürmelidir” dedi.

ÇELİK’E GENSORU ÖNERGESİ
Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik hakkında verilen gensoru önergesi hakkında da “Milli Eğitim’de yüzyılın en büyük yeniliklerini yaptık. Milli eğitimdeki gelişmelerin hızına yetişemeyenler var. Parlamento’da gensoruyla ilgili yanıt verilecek” dedi.

GENÇLERE ÇAÐRI
Öte yandan, Erdoğan, milletvekili seçilme yaşınının 25’e indirilmesinin Türkiye’de hayatın her alanına yeni bir enerji yeni bir dinamizm getireceğini de söyledi.

Gençlerin siyasetin çehresini değiştireceğini belirten Erdoğan, gençleri siyasete çağırdı.