FB TW PIN NWS

Drogba’nın son dakika golü grubu karıştırdı

2006-11-01
Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu’nda gecenin maçında Barcelon ile Chelsea, 90.000 kişinin önünde Nou Camp’ta nefes kesen bir maç sonunda 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Chelsea 10 puanla grubun zirvesinde yer alırken, 5 puanla 3. sıraya gerileyen Barcelona, 2. tur şansını zora soktu.

Karşılaşmada, Barcelona’nın gollerini Deco ve Gudjohnsen atarken, Chelsea’nin golleri Lampard ve Drogba’dan geldi.

Maçın hemen başında Deco’nun golüyle öne geçen Barcelona ilk yarıda oyunu kontrol eden takım oldu. Chelsea’de Shevchenko’nun yokluğunda Drogba’nın yalnız kaldığı dikkat çekerken, Chelea etkili pozisyon üretmekte zorlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Chelsea, 52. dakikada Lampard’ın neredeyse aut çizgisinden attığı nefis aşırtma golüyle beraberliği yakaladı. Ronaldinho’nun yarattığı pozisyonda yaptığı nefis asistle Gudjohnsen, eski takımına karşı Barcelona’yı 56. dakikada yeniden öne geçirdi.

Bu dakikadan sonra tam bir heyecan fırtınasına bürünen maçta, hakemin 6 dakika olarak belirlediği uzatma dakikalarında Esssien’in ortasını indiren Terry’nin pasında topla buluşan Drogba, şık bir çalımla Marquez’den kurtuldu ve yaptığı vuruşla beraberliği takımına getirdi. Golden sonra Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho’nun yaşadığı sevinç görülmeye değerdi.

Rijkaard hakeme tepki gösterdi
Zorlu maçta görev yapan İtalyan hakem Farina’nın bitiş düdüğüyle beraber saha içinde bir kargaşa yaşandı. Barcelomna’nın Hollandalı tekniki direktörü Rijkaard, alışık olmadığımız biçimde bitiş düdüğüyle berabere hakemin yanıona koşarak, 6 daskika uzatma gösterdiği halde 5 dakika oynattığı için hakeme tepki gösterdi.

Bremen de kazandı
Grubun diğer maçında ise Werder Bremen, grubun puansız takımı Levski’yi deplasmanda ilk yarıda attığı gollerle 3-0 yenerek 7 puanla ikinci sıraya yükseldi. Werder Bremen, gelecek maçta Chelsea’yi evinde yenerse, son Barcelona maçında deplasmanda alacağı 1 puan 2. tura yükselmesi için yeterli olacak.

Grupta lider durumda bulunan Chelsea’nin 10 puanı bulunuyor. Chelsea’ye kalan maçlarında alacağı 1 puan 2. tur içi yetecek. Barcelona ise 2. beraberliğini alarak 5 puanla 3. sırada yer aldı.