FB TW PIN NWS

DSÖ den zehir zemberek corona virüsü açıklaması

2020-04-09
DSÖ den zehir zemberek corona virüsü açıklaması
DSÖ’den zehir zemberek koronavirüsü açıklaması...

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghbreyesus: "Eğer düzgün davranış göstermezsek önümüzde pek çok ceset torbası bizi bekliyor"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghbreyesus, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Dünya Sağlık Örgütünü (DSÖ) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele başarısız olmakla suçlayan açıklamalarına ilişkin, "Bu virüsü politize etmeyin. Bu ateşle oynamak gibi bir şey. ABD ve Çin şimdi bir araya gelerek bu tehlikeli düşmana karşı birlikte savaşmalı." dedi.

Tedros Adhonam Ghbreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında, isim vermeden Donald Trump'ın eleştirilerini cevapladı.

ABD ve Çin'in bir araya gelerek Kovid-19'a karşı birlikte savaşmalarını tavsiye eden Ghebreyesus, şunları belirtti:

"G20 üyeleri de birlikte hareket ederek savaşmalı. Dünyanın geri kalanı da birleşip savaşmalı. Bu virüsün tehlikeli olduğunu pek çok kez dile getirdik. Eğer düzgün davranış göstermezsek önümüzde pek çok ceset torbası bizi bekliyor. Bu virüsü politize etmeyin. Daha fazla ceset torbası görmek istiyorsanız siyasete alet etmeye devam edebilirsiniz."

Liderlere siyasi çıkarları için Kovid-19'u kullanmamaları çağrısında bulunan Tedros Adhonam Ghbreyesus, liderlerin koronavirüsü siyasallaştırmak yerine kendilerini kanıtlayabilecekleri pek çok başka konu olduğunu söyledi.

Tedros Adhonam Ghbreyesus, "Lütfen Kovid-19'un siyasallaştırılmasını karantinaya alın" ifadesini kullanarak, Soğuk Savaş döneminde bile Sovyetler Birliği ve ABD'nin bir araya gelerek kızamık için güçlerini birleştirdiğini anımsattı.

Tedros Adhonam Ghbreyesus, konuşmasında sık sık birlik beraberlik ve dayanışma mesajları vererek, "Üç konuda tavsiyem olacak, lütfen ulusal düzeyde birlik sağlayın ve Kovid-19'u siyasi bir unsur olarak kullanmayın. İkincisi, küresel düzeyde dürüst dayanışma. Üçüncüsü de ABD ve Çin'den dürüst liderlik." değerlendirmesinde bulundu.

DSÖ Genel Direktörü, son üç aydır ölüm tehditleri de aldığını fakat bunları önemsemediğini sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, DSÖ'nün salgınla mücadelede ''patladığını'' belirterek, ''DSÖ, büyük oranda ABD tarafından finanse edilmesine rağmen her nedense hala Çin odaklı. Bu duruma bir el atacağız. İyi ki Çin'e sınırların açık tutulması yönündeki tavsiyelerini kabul etmemişim. Neden bize böylesine hatalı bir öneride bulunurlar ki?'' sözlerine yer vermişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghbreyesus'ın kendisine yönelik eleştirilerini, "Bize ceset torbalarından bahsediyorlar. DSÖ, Çin ile iş birliği yapıyor. Dünya Sağlık Örgütü bize doğru analizleri yapsaydı, insanlarımıza daha bir hizmet verirdik." diye cevapladı.

ABD Başkanı Donald Trump, kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bu hafta Yahudilerin Hamursuz Bayramı, Hıristiyanların da Paskalya'yı kutlayacağını hatırlatan ABD Başkanı Donald Trump, "Bu zamanı, dua ve tefekkür ederek, Tanrı ile kişisel ilişkimize odaklanarak değerlendirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (kovid-19) sebebiyle yoğun bakımda olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a da desteğini bir kez daha tekrarladı.

Yeni tip koronavirüsle mücadelede iyi iş çıkardıklarını belirten ABD Başkanı Donald Trump, birçok insanın düşündüğünden daha erken hayatın normale dönebileceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, vaka ve can kaybı sayıları düşüşe geçtiği zaman Amerika'nın eski durumuna dönmesinin de "güvenli" olduğunu ifade ederek, "Ülkeyi safhalar halinde de yeniden açabiliriz. Virüsten daha az etkilenen bölgelerden başlarız. Ama büyük bir açılışla ülkemizin tamamını ya da büyük bir kısmını yeniden eski haline döndürmek iyi olur." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) kovid-19 salgını konusunda bugün de yüklenmeye devam eden ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) salgının başlarında yaptığı "Virüs insandan insana bulaşmıyor" ve "Çin'e seyahat kısıtlamasına gerek yok" şeklindeki açıklamalarını hatırlattı.

ABD Başkanı Donald Trump, "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ/WHO), birçok konuda koronavirüs salgınını yanlış ele aldı. Salgın tehdidini küçümsediler. Bu iyi bir şey değil." ifadelerini kullandı. Amerika Birleşik Devletleri'nin Dünya Sağlık Örgütü'ne sağladığı fonlara da değinen ABD Başkanı Donald Trump, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Dünya Sağlık Örgütü'ne her yıl yüzlerce milyon dolar veriyoruz. 2019 yılında biz 452 milyon dolar verirken, Çin sadece 42 milyon dolar verdi. 2018 yılında biz 500 milyon dolar verirken, Çin 40 milyon dolardan daha az verdi. Daha önceki yıllara baktığınızda da tablo hep bu şekilde. Dünya Sağlık Örgütü'nün önceliği herkese eşit davranmak olmalı ama görünen bu şekilde değil. Bu konuda bir soruşturma yapıp, kararımızı vereceğiz." diye konuştu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghbreyesus'un "Virüsü siyasete alet etmeyin" açıklamasına cevap!

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhonam Ghbreyesus'un "Daha fazla ceset torbası görmek istiyorsanız, koronavirüsü siyasete alet etmeye devam edebilirsiniz." açıklamalarına da cevap verdi.

Amerikan Başkan Donald Trump, "Çin ile ilişkilerine baktığım da DSÖ'nün virüsü siyasileştirmekten bahsettiğine inanmıyorum. Bize ceset torbalarından bahsediyorlar. DSÖ, Çin ile iş birliği yapıyor. DSÖ bize doğru analizleri yapsaydı insanlarımıza daha bir hizmet verirdik." eleştirisi getirdi.


Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da toplantıda Dışişleri Bakanlığının yaptığı son çalışmalara ilişkin bilgi verdi. 29 Ocak 2020 tarihinden bu tarafa 90’dan fazla ülkeden, 50 binden fazla Amerikalıyı ülkeye getirdiklerini söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yurtdışında hala binlerce Amerika Birleşik Devletleri vatandaşının olduğunu ve geri dönmek için kendilerine ulaştığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yurtdışındaki Amerikalıların tahliyesi sırasında herhangi bir Amerikalı yetkilinin koronavirüs kaptığına dair ellerinde bilgi olmadığını belirterek, "Bazı ülkelerdeki temsilciliklerimizde çalışan 3 yerel çalışan virüs nedeniyle yaşamını yitirdi, hiçbiri ABD vatandaşı değildi." ifadelerini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) sağladığı fonlar konusunda da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Dünya Sağlık Örgütü'ne verdiğimiz fonları gözden geçiriyoruz. Dünya Sağlık Örgütü üzerine düşen görevi yerine getiremedi." suçlamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, şu anda Dünya Sağlık Örgütü'nde değişiklikler yapmanın zamanı olmadığını kaydederek, "İlerleyen zamanlarda geriye dönüp Dünya Sağlık Örgütü'nün koronavirüs performansını değerlendirmek için vaktimiz olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkelere koronavirüs ile ilgili ellerindeki verileri ve bilgileri şeffaflık çerçevesinde açıklama çağrısı yapan Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "Çin'e gelince, şu an intikam alma zamanı değil. Açık ve şeffaf olma zamanı. Çin de dahil her ülke verilerini paylaşmalı." şeklinde çağrıda bulundu.