FB TW PIN NWS

Çok Yaşa James Baba!

2006-07-20
Birçok izleyici belki de 73 yaşındaki ‘Funk’ın Babası’nı İstanbul’da son kez izliyor olmanın hüznüyle ayrıldı. Çok yaşa James Baba!

Soul ve Funk müziğin babası James Brown, 1999 yılındaki Beylerbeyi Stadı’ndaki konserinden yedi yıl sonra bu sefer orman içinde sevenlerin karşına çıktı. 12 Temmuz gecesi İstanbullu müzikseverler, “İyi ki bu kentte yaşıyorum” dedirtecek olağanüstü bir konser trafiğine sahne oldu. Bir yanda Axl Rose, bir yanda Cocorosie ve bir yanda da James Brown. Bu konser trafiğinde de James Brown’u tercih edenler kesinlikle doğru bir seçim yaptılar.

Hayranları 70 yaşını devirmiş ‘delikanlı’nın soluk kesen performansını iki saate yakın bir süre izleme şansını yakaladı. Sahneye grubunun müthiş takdimi ile çıkan James Brown, ‘balıketli’ dansçıların şovuyla başladığı konserini ‘I feel good’, ‘Living in America’, ‘Like a sex machine’, ‘Super bad, talkin’ loud and sayin’ nothing’, ‘Get up’ gibi klasikleriyle bitirdi. Gerçi izleyicinin şarkılara katılımı konsere katılım kadar fazla değildi, yine de hit şarkılarını sona saklayan Brown konserine müthiş finalle nokta koymuş oldu.

Konser öncesi izleyiciler üçe bölünmüştü. Kimi sahne önünde heyecanla konseri bekliyor, kimi arka tarafta havuz kenarında çimlere uzanıyor, kimi ise yoğun cız bız köfte dumanı arasında yemek yiyordu. Konserin başlaması dahi bu parçalanmış kitleyi birleştiremedi, fakat son 20 dakika Brown’un arka arkaya patlattığı hit parçalar seyircileri aniden tek vücut bir koroya dönüştürdü. Konserden ayrılanlardan eminim memnun olmayan yoktu.

Birçok izleyici belki de 73 yaşındaki ‘Funk’ın Babası’nı İstanbul’da son kez izliyor olmanın hüznüyle ayrıldı. Çok yaşa James Baba!