FB TW PIN NWS

Mandela İle Çay Açık Artırmada

2006-07-17
“Mandela ile çay” açık artırması fikrini ortaya atanlar buradan 11 milyon dolar civarında bir gelir elde etmeyi umuyorlar.

Nelson Mandela ile çay içme fırsatı bu yıl internet açık artırma sitesi eBay’de satışa sunulacak. Elde edilecek gelir Johannesburg’daki bir hastanenin kalp cerrahisi bölümüne gidecek.

Hayattaki en saygın devlet adamı olarak tanınan ve siyasetten çekildikten sonra AIDS ve diğer sağlık kampanyalarına büyük katkı yapan eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı Nelson Mandela şu sıralar 88. yaşgününü kutlamaya hazırlanıyor.

“Mandela ile çay” açık artırması fikrini ortaya atanlar buradan 11 milyon dolar civarında bir gelir elde etmeyi umuyorlar. Bu parayla Johannesburg’daki bir hastanenin Walter Sisulu Çocuk Kalp Hastalıkları bölümünde 80 ameliyatın masrafı çıkmış olacak.

Kalp Hastalıkları bölümüne adı verilen eski ırk ayrımcılığı karşıtı Güney Afrikalı liderlerden Walter Sisulu’nun oğlu, “Dünyaca ünlü golf şampiyonu Tiger Woods ile bir oyun için yapılan açık artırmadan 1 milyon 300 bin dolar kazanç sağlandığını duydum bu yakınlarda. Eminim Mandela ile çay fikri çok daha büyük bir gelir getirecektir” diye konuştu.

Yakınlarda söz konusu hastaneyi Mandela ile birlikte gezen ABD eski başkanı Bill Clinton 28 bin dolar bağış sözü vermişti. Clinton, “Onca mücadeleden, onca başarıdan sonra öyle bir noktaya geliyorsunuz ki, hayatta sizin en önemli şeyin şu olduğunu anlıyorsunuz. Hiç bir çocuk düşlerini gerçekleştirme ve kendi hatalarından öğrenme fırsatı bulamadan ölmemeli” demişti.