FB TW PIN NWS

17 ile 17 yeni üniversite

2007-03-19
Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında 17 ilde 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin çalışmanın ele alındığını belirterek, çalışmaların tamamlanmasının ardından bu konudaki kanun tasarısının TBMM'ye sevk edileceğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı'nın 17 ilde 17 yeni üniversite kurulmasına ilişkin yürütülen çalışmaya ilişkin Kurul'a bilgi verdiğini söyledi.

Bakanlığın, kendi yönünden yürüttüğü çalışmaları tamamlayarak Başbakanlık'a gönderdiğini anlatan Bakan Çiçek, şöyle devam etti:

''Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da üniversite kurulmasıyla ilgili çalışmaların geldiği noktayı Bakanlar Kurulu değerlendirmiştir. Başbakanlık da kendi yönünden işlemleri tamamladıktan sonra tasarıyı TBMM'ye sevk etmiş olacağız. Böylece 17 ilimiz daha üniversiteye kavuşacaktır.''

Çiçek, 17 ilde 17 yeni üniversite kurulmasını ''politik olarak değerlendirmek yerine, ülkenin bir ihtiyacı olarak görmek gerektiğini'' söyledi.

ÇİÇEK'TEN NEVRUZ UYARISI

Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda Nevruz Bayramı'nda çıkabilecek olaylara ilişkin alınacak önlemlerin de değerlendirildiğini belirterek, "Yasalara aykırı gösteri yapmak isteyen olursa, suç teşkil eden bir kısım beyanlarda, faaliyetlerde bulunanlar olursa, devlet hiç şüphesiz bu konuda da kararlıdır. Gereği ne ise bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edecektir'' dedi.