FB TW PIN NWS

Tigana: Sorun orta sahada

2006-10-20
Beşiktaş, UEFA Kupası 2. Tur B Grubu'ndaki ilk maçında kendi sahasında İngiltere'nin Tottenham Hotspur takımına 2-0 mağlup olarak, grup maçlarına kötü başlangıç yaptı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında çok güçlü bir takıma karşı oynadıklarını ve orta sahadaki problemi çözemedikleri için mağlup olduklarını belirtti. Tottenham Hotspur'ta özellikle Berbatov'un üst düzey futbol oynadığını ifade eden Fransız çalıştırıcı, "Biz maça ritim veremedik ve birçok ikili mücadeleyi kaybettik. Göbeğe değil, daha çok kanatlara oynamamız gerekiyordu. Bu yenilginin ardından artık dışarıda oynayacağımız maçlardan birini kazanmalıyız" dedi.

Karşılaşmanın en iyisinin Beşiktaş taraftarı olduğunu kaydeden Tigana, "Böyle güzel seyirciye sahip olmak herkese nasip olmaz. Bizi inanılmaz şekilde desteklediler. Böyle devam etmelerini istiyoruz. Bizler de onlara daha güzel şeyler yaşatacağız'' şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı taraftarların kaleci Runje'ye tepki göstermesiyle ilgili olarak yorumda bulunan Fransız teknik adam, "Takımda sadece Runje'ye eleştiri yoktu. Fakat, Runje biraz sinirliydi. Sağ ve sol bekler ondan top istemedi'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü İdari Menajeri Ali Gültiken de gruptaki şanslarının hala devam ettiğini belirterek, "Maçta iyi mücadele ettik. Fakat, şanssız bir şekilde mağlup olduk. Kleberson ve Delgado gibi uluslararası maç tecrübesi olan futbolcularımız yoktu. Bu da bizi olumsuz etkiledi. Önümüzde daha 3 maç var. O maçlardan iyi sonuçlarla ayrılmayı hedefliyoruz" dedi.

Siyah-beyazlı takımın İbrahim Üzülmez ise Tottenham Hotspur'un kendilerine göre daha akıllı ve daha disiplinli oynadığını ifade ederek, "Sahada istediklerimizi yapamadık. Kötü oynadık. Kendi sahamızda kaybettiğimiz için üzgünüz” açıklamasında bulundu.

Jol: “Maçın kahramanı Berbatov”

Tottenham Hotspur Teknik Direktörü Martin Jol de düzenlediği basın toplantısında zorlu bir deplasmanda 3 puan aldıkları için mutlu olduklarını belirtti. Takımda özellikle Berbatov'un ve savunma oyuncularının çok iyi gününde olduğunu kaydeden Jol, "İyi ve akıllı oyunumuz bize galibiyeti getirdi. Berbatov'un attığı ikinci gol son derece güzeldi. Beşiktaş taraftarlarının, Berbatov'u, oyundan çıkarken alkışlaması çok güzel bir olay" dedi.