FB TW PIN NWS

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk'tan 3 günde 3 dünya rekoru

2020-11-22
Milli serbest dalışçı Fatma Uruk'tan 3 günde 3 dünya rekoru
Milli serbest dalışçı Fatma Uruk'tan 3 günde 3 dünya rekoru...

Milli serbest dalışçı Fatma Uruk, Meksika'da yeralan Yucatan Yarımadası'nda 3 günde 3 dünya rekoruna imza attı.

Fatma Uruk, 2020 Mart ayında Serbest dalışta dünya rekoru denemesi için gittiği Meksika'nın Valladolid kentinde koronavirüs engeline takıldı. Virüsün yaygın olduğu dönemde yolculuk yapmayı göze alamadığından orada kaldı.


Fatma Uruk, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle 17 Kasım 2020- 19 kasım 2020 tarihleri arasında 3 gün süresince Meksika'da gerçekleştirdiği dünya rekoru denemelerini başarıyla tamamladı. Fatma Uruk, Meksika'da bulunan Yucatan Yarımadası'nda 3 kez dünya rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. İlk gün "Değişken ağırlıklı paletsiz" kategorisinde 72 metrelik derecesiyle yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Bu alanda bir önceki rekor, 70 metreyle Türk sporcu Derya Can Göçen'e aitti.




İkinci günde, "Sabit ağırlıklı çift palet" kategorisinde 67 metrelik derecesiyle, 65 metre ile Rus sporcu Olga Davydova'ya ait dünya rekorunu kırmayı başardı.


Fatma Uruk, 19 kasım 2020 günü ise "Değişken ağırlıklı paletsiz" kategorisinde 72 metre ile elinde bulundurduğu rekoru 77 metrelik yeni dalışıyla geliştirdi.

Milli sporcuyu birçok siyasi ve ünlü isim tebrik etti.





Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu Twitter'dan paylaştığı mesajında "Meksika'da dünya rekoru denemeleri için uzun süredir çalışmalarını sürdüren rekortmen sporcumuz, hedefine ulaşarak üst üste üç dünya rekoru kırdı. Fatma Uruk kardeşimizin hedefine ulaşma noktasında göstermiş olduğu çaba ve aldığı başarılar bizleri gururlandırmıştır. Bizler, bakanlık olarak her zaman yanında olacağız. Sen yeter ki yeni rekorlar için yola çık" diyerek milli sporcuya destek verdi.

Türkiye'nin Meksika Büyükelçiliği de milli sporcunun başarılarının dünya çapında duyulması hedefiyle rekor duyurularını Twitter'dan hem Türkçe hem de İspanyolca olarak yaptı.