FB TW PIN NWS

Independent’tan AIDS’e Özel Sayı

2006-05-16
İngiliz Independent gazetesi, yakında Afrika ülkelerini ziyaret edecek U2 solisti Bono’nun editörlüğünü yaptığı özel bir sayıyla okurlarının karşısına çıktı.

“Kırmızı Baskı” adı verilen özel sayıdan elde edilen gelirin yarısı Afrika’da AIDS’le savaş kampanyasına ayrılacak. İngiltere’nin saygın gazetelerinden Independent Afrika’da AIDS’le savaş kampanyasına destek vermek için özel bir sayı çıkardı.

Bu özel sayıda, gazetenin ilk sayfasında “bugün haber yok” başlıyla ünlü ingiliz sanatçı Damien Hirst’in hazırladığı özel bir çizim yer aldı. Sayfanın en altında sadece “Afrika’da sadece bugün, önlenebilir ve tedavi edilebilir hastalıklar sonucu 6500 kişi öldü.” ifadesi yer aldı.

Satışından elde edilecek gelirin yarısı Afrika’da AIDS’le savaş kampanyasına ayrılacak bu özel sayının misafir editörü ise kariyeri boyunca AIDS’le savaşa destek veren ünlü rock grubu U2’nun solisti Bono.

Bono “ben bir tanığım, ne yapabilirim?” başlıklı başyazısında da bir sanatçı olarak bu tür bir kampanyaya nasıl destek verebileceğini sorguluyor:
“Afrika’da bütün anne babalar AIDS’ten öldüğü için çocukları yine çocukların büyüttüğü köyler gördüm. Bizim köşebaşındaki eczaneden satın aldığımız ilaçları bulamayan doktor ve hemşirelerin çaresizliğini de gördüm. Ben bir tanığım, ne yapabilirim?”

Kırmızı Baskı’nın misafir yazarlarından eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela ise dünyaya yardım çağrısında bulunuyor ve “AIDS’le mücadele özgürlük mücadelemizden zor. Bu sadece bir hastalık değili insanlık onuruna yapılmış bir saldırı” diyor.