FB TW PIN NWS

İngilizlere göre Bin Ladin’den sonra en tehlikeli adam Bush

2006-11-03
The Guardian Gazetesi’nin İngiltere, Kanada, Meksika ve İsrail’de yaptığı bir kamuoyu araştırması Amerika’nın dünyadaki en büyük barış tehditlerinin başında görüldüğünü ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, ABD’nin yakın komşuları ve müttefikleri olan bu ülkeler bile Amerika’nın dünya barışını tehdit ettiği konusunda hemfikirler. İngilizler, Bush’u Kore devlet başkanı Kim Jong-il’den ve İran devlet başkanı Ahmadinejad’dan bile daha tehlikeli görüyor.

Nasrallah’tan bile tehlikeli

Arşatırma sonuçlarına göre İngiltere’de araştırmaya katılanların yüzde 69’u “Bush dünyayı daha güvensiz bir yer haline getiriyor” diyor. Afganistan müdahalesi ve Irak savaşının dünya güvenliğine katkı sağladığını düşünenlerin oranı ise yüzde 7’de kalıyor. İngiltere tehlikeli adamlar listesine yüzde 62’yle İran devlet başkanı Ahmadinejad’ı, yüzde 65’le Hassan Nasrallah’ı ve yüzde 69’la Kore lideri Kim Jong-il’i koyuyor. ABD başkanı Bush ise yüzde 75’le listenin yıldızlarından. Listede ilk sırada ise yüzde 87’yle Osama bin Laden geliyor.

İsrail de Bush’u tehlikeli buluyor

ABD’nin Kuzey komşusu olan ve NATO üyeliği nedeniyle Afganistan’a asker gönderen Kanada’da bile araştırmaya katılanların yüzde 62’si Bush’u tehlike yaratmakla suçluyor. ABD’nin güney komşusu Meksika’da bu oran yüzde 57. İsrail’in ulusal güvenliğinin garantörü olarak görülen ABD’nin İsrail’de bile ünü iyi değil. İsrail’de 4 kişiden biri Bush’u tehlike kaynağı olarak görüyor.