FB TW PIN NWS

Hayden, Rossi hegemonyasını kırdı

2006-10-30
MotoGP'de sezonun son yarışı Valencia GP'si ilginç bir mücadeleye sahne oldu. Mücadeleyi 3. sırada tammalayan ABD’li Nicky Hayden, 2006 yılının şampiyonu oldu.

Son yarışa en yakın rakibi Nicky Hayden'in 8 puan önünde ve pol pozisyonunda start alan Valentino Rossi iyi çıkış yapamayınca ikinci sıradaki Troy Bayliss liderliğe yükseldi. Yarış öncesi şampiyonluğa en yakın isim olan Valentino Rossi 5. turda da düşünce şampiyonluk şansını kaybetti.

Ducati sürücüleri Troy Bayliss ve Loris Capirossi'nin ardından üçüncü olan Repsol Honda pilotu Nicky Hayden şampiyonluğa ulaştı. 25 yaşındaki Birleşik Amerikalı sürücü üst üste 5 şampiyonluk yaşayan Rossi'nin şampiyonluk serisine de son vermiş oldu. Rossi yarışı ancak 13. sırada tamamlayabildi.

Valencia Grand Prix’sini Ducati pilotları Troy Bayliss ve Loris Capirossi ilk 2 sırda tamamlarken, şampiyon olan Hayden’in ardından genel klasmanda ise Rossi ikinciliği, Capirossi de üçüncülüğü elde etti.

Yarış sonrası Rossi'nin rakibini kutlayışı sezonun en unutulmaz sahneleri arasında yer aldı.

250 cc.nin şampiyonu Lorenzo
250 cc.de ise yarış birinciliği Alex De Angelis'in olurken, İspanyol Jorge Lorenzo yarışı 4. sırada bitirerek şampiyonluğa ulaştı.