FB TW PIN NWS

Zico: 'Deivid kalitesini konuşturdu'

2006-10-30
Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nin 11. haftasında deplasmanda Vestel Manisaspor'u 3-2 mağlup ederek, rakibinden liderliği geri aldığı maçın ardından Fenerbahçe’nin teknik direktörü Zico çok anlamlı ve güzel bir galibiyet aldıklarını söylerken, Vestel Manisaspor’un teknik direktörü Ersun Yanal, basit hatalardan yakındı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, zor bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, ''Bugün çok anlamlı ve güzel bir galibiyet aldık. Rakibimiz, neden bu haftaya kadar lider olduğunu bu maçta gösterdi. Vestel Manisaspor, ofansif ve iyi futbol oynayan bir ekip. Ancak takımımızın çok iyi savaştığını da göz ardı etmeyelim. 3-1'den sonra yakaladığımız fırsatları değerlendirebilseydik, sonuç çok daha farklı olabilirdi. İzleyenlerin iki takımın da mücadelesinden ve futbolundan zevk aldığını tahmin ediyorum. Bugün gördük ki 2 farklı önde olsanız bile maç garanti değil. Farkı artırabileceğimiz anda 2. golü yedik. En ufak bir dikkatsizliğiniz puan kaybına neden olabiliyor, ancak bunları da zamanla atlatacağız'' diye konuştu.

Vestel Manisaspor karşısında 3 gol kaydeden Deivid ile ilgili de Brezilyalı teknik adam, ''Deivid'i tebrik etmemiz gerekir. Ne kadar kaliteli ve golcü bir oyuncu olduğunu gösterdi. Onun kariyerine baktığımızda güzel goller attığını biliyorduk. Onunla konuşmalarımda bir forvet oyuncusunun ilacının gol atmak olduğunu aktarıyordum. Deivid, arkadaşlarına da gol attırmayı seven bir oyuncu. O çok mutlu oldu. Ben de onun adına bu çıkışından dolayı çok mutluyum'' ifadelerini kullandı.

Kendisine yönelik eleştirileri doğal karşıladığını kaydeden Zico, ''Eleştiriler hep puan kaybından sonra gelir, skora göre yapılır. Bunlar futbol içinde olan şeyler ve ben futbol bilgimle bunları karşılayabilirim'' dedi. Alex, Tümer ve Tuncay'ın, takımda aynı anda yararlı olabileceklerine kanaat getirdiği takdirde bu oyuncuların birlikte oynayabileceklerini de ifade eden Zico, ''Bu maç için bu kadroyu uygun gördüm. Her maça farklı bakıyorum. Öbür maçlar ne getirir, onu şimdiden söylemem mümkün değil'' diye konuştu.

Yanal: “Kalabileceğimiz en üst noktada kalmak istiyoruz”
Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise, takımının hırsı, kazanma azmi ve temposundan memnun olduğunu, ancak bugün oynadıkları oyunun karşılığını alamadıklarını söyledi. Yanal, yedikleri ilk gole kadar pozisyon vermediklerini söyleyerek, "Gol pozisyonu da kendi hatamızdan oluştu. Yaptığımız ufak tefek hatalar, deneyimli rakibimiz karşısında mağlubiyeti getirdi. Yine de oyuncularımı kutluyorum. Bu kazanma arzumuzu, hırsımızı, mücadelemizi sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
Zirveye oynayan bir takımın yapmaması gereken hataları yaptıklarını da kaydeden Yanal, "Yine de yola devam ediyoruz. Rakiplerimizin oynayacağı zor maçlar var. Keyifli bir süreç yaşayacağımızı düşünüyorum. Kalabildiğimiz en üst noktada kalmak istiyoruz'' dedi.

Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, ligin büyük ve çetin bir maraton olduğunu belirterek, "Kaybettiğimiz için üzgünüz, ama fair-play adına sevinçliyiz. Fenerbahçe karşısında çok kolay goller yedik. Bu galibiyet ve mağlubiyet, ne Fenerbahçe ne de Vestel Manisaspor için ilk ya da son. Sadece sahamızda iyi oynadığımız bir maçı kaybettiğimiz için üzgünüz" diye konuştu. Başkan Çubukçu, takımın, cezalı olan Brezilyalı futbolcusu Rafael'in yokluğunu arayıp aramadığının sorulması üzerine de, "Takım, 1-2 oyuncuyla hedefe gidemez. Biz sadece Rafael ya da Borbiconi ile oynamıyoruz. Çıkıp oyunumuzu oynuyoruz. Ferdi hatalardan çok basit goller yedik ve mağlup olduk, ama telafi edeceğiz" cevabını verdi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu ise, Vestel Manisaspor karşısında daha farklı bir skor elde etme imkanları olduğunu, ancak yine de alınan galibiyetten dolayı memnun olduklarını söyledi. Şekip Mosturoğlu, skor 3-2 olduktan sonra sıkıntı yaşayıp yaşamadığı sorusuna da, "Son dakikalarda telaşlanmadım, ama 2. golü yemeseydik iyi olurdu" cevabını verdi. Mosturoğlu, Brezilyalı futbolcu Deivid'in inandıkları bir oyuncu olduğunu da sözlerine ekledi.

Futbolcular mutlu
Sarı-lacivertli futbolculardan Deniz Barış, Vestel Manisaspor deplasmanından İstanbul'a galibiyetle dönmenin mutluluk verici olduğunu belirterek, "Bugün Vestel Manisaspor'da çok iyi futbol oynadı. Ama biz, kaliteli oyunculara sahip olduğumuz için pozisyonları değerlendirdik ve kazanmayı başardık. Zorlu maçlar devam ediyor. Yakında derbi maçlar başlayacak. O maçlara avantajlı çıkmak istiyoruz" diye konuştu. Deniz, Vestel Manisaspor karşısında ilk 11'de yer bulması ile ilgili sorulan bir soru üzerine de, "Biz sadece ligde değil, Türkiye Kupası ve UEFA'da da mücadele ediyoruz ve başarılı olmak istiyorsak takım içinde herkese ihtiyaç duyulacak" cevabını verdi.

Bir diğer Sarı-lacivertli futbolcu Uğur Boral da, Vestel Manisaspor karşısında oynamaları gerektiği gibi oynadıklarını belirterek, "Doğru şeyleri yaptık ki çok pozisyon bulduk. Daha fazla gol atabilirdik. Vestel Manisaspor'un da hakkını vermek gerekir. Çok iyi bir takım. Amacımız, her zaman daha ileriye gitmek. Umarım böyle devam ederiz" diye konuştu.

Sarı-lacivertli futbolcu Tuncay Şanlı ise, önemli bir maçtan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyleyerek, "İyi mücadele oldu. Futbol adına her şey vardı. Karşımızda lige renk katan, iyi bir ekip vardı. Bugün iyi mücadele edip galip geldik ve liderliği geri aldık. Amacımız, bunu böyle sürdürmek" şeklinde konuştu.