FB TW PIN NWS

Erzik: ''Yunanistan hesap verecek''

2007-03-26
Şenes Erzik, milli maçta taşkınlık çıkaran Yunan seyircilerin yaptıklarının cezasız kalmayacağını söyledi.

FIFA İcra Kurulu Üyesi ve UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Yunanistan-Türkiye maçında yaşanan şiddet olaylarının cezasız kalmayacağını söyledi. Karşılaşmayı statta izlediği için yaşanan olayları bizzat gördüğünü belirten Erzik, "Tribünlerde Türkiye ve Atatürk aleyhine açılan pankartları görünce hemen telefona sarıldım, gerekli yerleri aradım ve indirttim.

Yapılanlar cezasız kalmayacaktır" dedi. Erzik, maçla ilgili olarak da çarpıcı bir yorum yaparak şunları söyledi: "Rehhagel’in yerinde olmak istemezdim. Çünkü, karşılarında çok farklı bir milli takım vardı. Yeni gelen oyuncular, hele hele milli takımlarda çok daha hırslı oynuyorlar. Onun için tanımadıkları oyunculara karşı nasıl önlemler alacaklarını bilemediler.

Futbolcularımız maça heyecanlı başladı ama 1-0 geriye düştükten sonra heyecandan kurtulup daha rahat oynadılar. Rakipten çok iyi daha iyi mücadele ettik ve haklı bir galibiyet aldık." Öte yandan, Norveç-B.Hersek maçında çıkan olaylara karışan 20 kişi gözaltına alınırken, UEFA’nın, Norveç’e ağır bir ceza vermesi bekleniyor.