FB TW PIN NWS

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistanda

2022-04-29
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistanda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz’un davetine icabetle bir dizi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan’ın Cidde şehrine gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Cidde Kral Abdülaziz Havalimanı’nda Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal, Türkiye’nin Riyad Büyükelçisi Fatih Ulusoy ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Metin Eker ile diğer yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş eşlik ediyor.

Suudi Arabistan ziyaretinin hemen öncesinde yaptığı açıklamalarda ikili ilişkilerde yeni bir dönemin başlaması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ile bir araya geldi. Al-Salam Sarayı'ndaki basına kapalı gerçekleştirilen görüşmede Bakan Bozdağ, Bakan Nebati, Bakan Soylu, Bakan Ersoy, Bakan Akar, Kakan Koca ve Bakan Muş da hazır bulundu.

Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz tarafından Al-Salam Sarayı'nda resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral Salman Bin Abdülaziz'in ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'la görüştü. Al-Salam Sarayı'ndaki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suudi Arabistan'la sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans gibi alanlarda iş birliğimizi artırmanın müşterek menfaatimize olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"YENİ DÖNEMİN BAŞLAMASI İÇİN GAYRET İÇİNDEYİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Suudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz'un davetlisi olarak Suudi Arabistan'a geldiğini anımsatarak, "Hadimü'l Haremeyn'in daveti üzerine Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askeri, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz." açıklamasında bulundu.

Görüşmede, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan da hazır bulundu.