FB TW PIN NWS

'Ben Papa'dan kaçmam'

2006-11-04
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Papa 16. Benediktus'un Türkiye ziyareti sırasında, önceden belirlenen programı gereği yurt dışında olacağını belirterek, ''Yoksa sayın Papa Türkiye'ye geliyor diye ben ülkemden kaçmam. Böyle bir şey asla söz konusu olmaz'' dedi.

Erdoğan, tüm dünyadan TV haber ve haber ajansları yöneticileri ile sunucu ve muhabirlerin katıldığı Conrad Otel'deki ''News Xchange Toplantısı''nda yaptığı konuşmanın ardından, toplantıya katılan medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında yurt dışında bulunacak olmasına ilişkin yöneltilen bir soru üzerine de şunları kaydetti:
''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak programlarımı sayın Papa'ya göre düzenlemiş değilim. Ben aynı tarihlerde Polonya'da yapılacak NATO Zirvesi'ne katılacağım. Zirveye dünyadaki bütün NATO üyesi ülkelerin liderleri, dışişleri bakanları, savunma bakanları katılıyor. Türkiye'ye sayın Cumhurbaşkanı'nın davetlisi olarak gelecek ve burada birçok dini ayine katılacak olan Papa'nın ziyareti nedeniyle ben NATO Zirvesi'ni mi iptal edeyim? Ben daha önce planlanmış olan resmi ziyareti yerine getirmek zorundayım, ondan dolayı gidiyorum. Yoksa sayın Papa Türkiye'ye geliyor diye ben ülkemden kaçmam. Böyle bir şey asla söz konusu olmaz.''

Başbakan Erdogan Türkiye'nin bulunduğu kritik bölgede iyiden yana bir güç olarak barış ve istikrar için ne kadar yoğun bir gayret içinde olduğunun açıkça görüldüğünü dış politikada istikrar, güvenlik ve refah arayışının egemen olduğunu da dile getirerek, ''Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye, bu dönemde demokratik reformlarla ekonomik kalkınmasını birlikte yürüterek örnek bir istikrar ve refah adası haline gelmiştir'' dedi.