FB TW PIN NWS

ATAK'ta sona doğru

2007-03-31
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Taktik Keşif Helikopteri (ATAK) projesinde, TAI ana yüklemeciliğinde Agusto/Westland firmasıyla sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verildiğini bildirdi.


Bakan Gönül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilen Savunma Sanayii İcra Komitesi çerçevesinde alınan nihai kararları açıkladı.


Gönül, ATAK projesiyle ilgili karar konusunda bilgi verirken, ''Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ATAK projesinde daha önce kısa listeye alınmış bulunan Denel ve Agusta/Westland firmalarının tekliflerinin değerlendirilmesi sonucunda, TAI ana yüklemeciliğinde Agusto/Westland firmasıyla sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmiştir'' dedi.


Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın modern ana muharebe tankı ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi projesinde de değerlendirme çalışmalarının sonuçlandığını ifade eden Gönül, ''Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi projesinde değerlendirme çalışmaları sonucunda, Otokar A.Ş firması ile sözleşme görüşmelerine başlanmasına karar verilmiştir'' diye konuştu.


ATAK projesinin 12 yıllık bir proje olduğunu hatırlatan Gönül, bugün alınan nihai kararın ''tarihi bir karar'' olduğunu vurguladı.


Milli Savunma Bakanı, bir soru üzerine, F-16 alımı ile ilgili şuanda bir İcra Komitesi kararına ihtiyaç olmadığını, geçen Komitede Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın yetkili kılındığını ve müzakerelerin devam ettiğini belirterek, ''Temel amacımız yeni F-16'ların da Türkiye'de üretilmesidir'' diye konuştu.