Müslüm Gündüz
Müslüm Gündüz Biyografisi
Müslüm Gündüz, 1941 yılında Elazığ’ın Hankendi Nahiyesine bağlı merkez köyü sayılan Ağcakale köyünde bir sonbahar gününde doğmuştur. Kastamonu Akşam Sanat Okulundan 1959 yılında mezun oldu. Mezun olunca memleketine döndü.
Isparta acemi birliğinde 1963 yılında başlayan askerliğini İskenderun 39. Tümen’de 1965 yılında tamamladı. 1965 yılında askerlik görevi bittiğinde Zonguldak E.K.İ İşletmelerinde işe girdi. 1967 yılına kadar orada dershane faaliyetleri devam etti.
1967 yılında Zonguldak E.K.İ İşletmelerindeki işinden istifa ederek Ankara’ya gidip Said Nursi’nin talebelerinden Said Özdemir’in Bent Deresi’ndeki dershanesine gitti.
Müslüm Gündüz, 1985 yılında liderliğini yaptığı ve kendine özgü giyim tarzı olan Elazığ menşeili “Aczmendi” adlı tarikatı kurdu. Kendi çevresinde bu kıyafetlerle din üzerine sohbet toplantıları yaptı.
Müslüm Gündüz, 12 Haziran 1996 akşamı HBB televizyonunda laik demokratik rejime karşıtlığını açıklamıştı. Gündüz bu programda, "Kemalizm bir dindir. Allah'ı Mustafa Kemal, peygamberi İsmet İnönü'dür. Demokrasi dinsizliktir. Laiklik de öyledir. Geleceğiz Türkiye'yi alacağız. Hiç Merak etmeyin. demiştir.
Müslüm Gündüz, Ekim 1996 tarihinde Milliyet gazetesi'ne verdiği mülakatta da Laik ve demokratik rejimin sonunda yıkılacağını ve şeriatın getirileceğini, ordunun günü geldiğinde bunu durdurmaya gücünün yetmeyeceğini, çok kan aksa da bir aşamadan sonra İran'da olduğu gibi istenilen sonucun elde edileceğini açıkladı. Müslüm Gündüz'e göre şeriatın gelmesi için üç aşama vardı:
Kalple isteme,
Dille söyleme,
Elle düzeltme.
Milliyet gazetesi'ne 1996'da yaptığı açıklamada şeriata geçişte elle düzeltme aşamasına gelindiğini söylemişti.
Müslüm Gündüz, 29 Aralık 1996 tarihinde televizyon kanalları ve basın muhabirleri eşliğinde, iki yıl hüküm giydiği davada tutuklanması amacıyla Kadıköy'de bir evde polis tarafından basıldı. Akit ve Vakit gazeteleri yazarı Hüseyin Üzmez'e ait evde tutuklanması için basıldığında Fadime Şahin isimli bir kadın ile gayrı meşru bir ilişki içinde olduğu ortaya çıktı. Tutuklama esnasındaki uygunsuz kıyafetleriyle görüntüleri televizyon kanallarında yayınlandı. Basında ve televizyonlarda tutuklanması Fadime Şahin isimli kadınla basılması şeklinde duyuruldu.
Müslüm Gündüz, Türkiye aleyhinde haksız yargılandığına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. Mahkeme Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin askeri üyeleri bulunması nedeniyle başvuruyu haklı buldu. Müslüm Gündüz, ayrıca daha önce ifade özgürlüğü ihlali ile açtığı davayı da kazanmıştı.
Temmuz 2018 yılında Akit TV'de “Derin Kutu” adlı programa katılan Müslüm Gündüz CHP hakkında “Cehennem Partisi” dedi. "Kemalistler bizi iyi biz onları iyi tanırız. Ya biz gideceğiz bu memleketten ya da onlar gidecek" şeklinde konuştu.
28 Şubat'a giden süreçte adından çok bahsedilen, korkutucu zikir görüntüleriyle hatırlanan Aczmendi tarikatı lideri Müslüm Gündüz, Youtube üzerinden paylaşılan videosunda, kendisine telefon yoluyla gelen "Türk Lirası'nın değer kaybetmesinden dolayı Başkan'ın yaptığı yeni sistem dinen caiz midir?" sorusunu okuyan Müslüm Gündüz, soruya yanıt olarak şu ifadeleri kullandı:
'Bence Devlet başkanı Erdoğan ‘alın’ diyorsa alın. Erdoğan da ''alın diyor, alın. Ama bir Müslümanın bundan sonra evinde dolar bulundurmasının vatan hainliğiyle eşdeğer olduğunu da çok rahat söyleyebilirim. Gerek bankasındaki hesapta, gerek yastık dibinde dolar olarak para bulunduran adamın vatan haini olduğuna kalıbımı basarım ve açıkça söylerim. Dinini, diyanetini, devletini paraya satan bir adamdır o adam.” |
2 eşi bulunan Müslüm Gündüz’ün 1969 yılında evlendiği resmi nikahlı eşi Endam Gündüz geçirdiği rahatsızlık sonucu 24 Temmuz 2008 tarihinde vefat etti. Ahmet Gündüz adında oğlu vardır.
Kaynak:Biyografi.info
Müslüm Gündüz için yapılan aramalar
Müslüm Gündüz, Müslüm Gündüz biyografi, Müslüm Gündüz hayatı, Müslüm Gündüz özgeçmişi, Müslüm Gündüz hakkında, Müslüm Gündüz doğum yeri, Müslüm Gündüz fotoğraf, Müslüm Gündüz video, Müslüm Gündüz resim, Müslüm Gündüz kimdir?, Müslüm Gündüz kaç yaşında?, Müslüm Gündüz nereli, Müslüm Gündüz memleketi
- Paetongtarn Şinavatra Dün
- Hamit Emrah Beriş 10 Eylül
- Yeoryos Grivas 09 Eylül
- Nevzat Çelik 08 Eylül
- Nikos Sampson 07 Eylül
- Yüksel Gözen 05 Eylül
- Hersekzade Ahmet Paşa 04 Eylül
- Hasan Arat 44
- Mustafa Kemal ATATÜRK 43
- Beren Saat 37
- Barış Baran 35
- Hülya Avşar 35
- Türkan Şoray 35
- Murat Başoğlu 31
- Tarık Akan 30
- Hasan Heybetli 29
- İbrahim Hacıosmanoğlu 28
- Taner Tolga Tarlacı 26
- Zeki Müren 25
- Gülcan Zeybel 24
- Çağrı Doğanay 22
- İbrahim Tatlıses 22