FB TW PIN NWS

Türk çocuğu öldüren Pitbull davası sonuçlandı

2006-12-23
İsviçre'de, geçen yılın Aralık ayında Zürih yakınlarındaki Oberglatt kasabasında kreşe giden Türk çocuğu Süleyman'ın (5) Pitbull cinsi üç saldırgan köpek tarafından öldürülmesiyle ilgili açılan dava karara bağlandı.

Duruşma, canlı yayında Türkiye'den de izlendi. Küçük Süleyman'ın anne ve babasının memleketleri Burdur'un Çamköy ve Denizli'nin Kumavşarı köylerindeki aile yakınları, duruşmayı İsviçre devlet kanalı SF 1'den naklen takip etti. İzleyenler arasında Süleyman'ın dede, nine ve diğer akrabaları da vardı.

Mahkeme, bir yıldır gözaltında tutulan köpeklerin İtalyan sahibi Morris Castellarin'e (42) ihmal ve sorumsuz davranış suçuyla 2 buçuk yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, Süleyman'ın anne ve babasına tazminat verilmesi yönündeki talebi de kabul etti. Ancak kişi başına ne kadar tazminat düşeceği şu an netlik kazanmadı.

Savcı, davada yargılanan İtalyan, kız arkadaşı ve ev sahibini sorumsuzlukla suçlayarak, "Sanıklar bilinçli hareket edip, sorumluluklarını yerine getirmiş olsalardı minik Süleyman bugün yaşıyor olacaktı" diye konuştu. Bu sözlerine rağmen kadın savcı Susanne Steinhauser'in hapis cezası talebini 2 buçuk yılla sınırlandırması tepkilere yol açtı.

Mahkeme, İtalyan sanığın Tanja D. ismindeki sevgilisine 14 ay, Joachim H. ismindeki ev sahibine 12 ay ihtar cezası verdi. İki sanık da tekrar bir suça karışmaları halinde verilen tecilli cezaları hapis cezası olarak çekecek.
Bu arada Süleyman'ın ailesi, Castellarin'e verilen cezayı az buldu. Duruşma çıkışında bir açıklama yapan Bekir Yıldırım ve anne Adile Yıldırım, karardan memnun olmadıklarını belirterek, "Bu karar sanığa hediye vermekten başka bir şey değil"