FB TW PIN NWS

Şike iddialarına Samsun'dan cevap geldi

2006-11-28
2000-2001 sezonunda Samsunspor teknik direktörü olan Yücel Uyar, o dönem Fenerbahçe maçında şike yapıldığı iddialarına sert cevap verdi.

Ondokuz Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Yücel Uyar, Türkiye'de doğru insanların, namuslu insanların hiçbir delil olmadan suçlandığını, hatta yargılanmadan infaz edilmesi gibi canice bir suç işlendiğini söyledi.

"Çiğ yemedik, karnımız ağrımaz bizim" diyen Uyar, sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşın biri çıkıyor benim Orduspor'da oynarken Orduspor Kulübü Başkanlığı yapan Mustafa Yılmaz Çebi ile konuşuyor. Ne konuştuğunu dahi bilmiyorum. Maçı Fenerbahçe'ye vereceğimizden alın da bir sürü suçlamalar yapıyor."
Samsunspor'un o maça en ideal kadrosu ile çıktığını ve maç öncesinde 3 gün kamp yaparak maça hazırlandığını anlatan Uyar, sözlerine şöyle devam etti: "Maçtan önce, 'Galatasaray'dan teşvik pirimi aldılar, Fenerbahçe'den aldılar' gibi bir sürü dedikodular çıktı. Ama biz maça çıktık ve hiçbir şaibeye yer vermeden aslanlar gibi oynadık. Ancak 5 sene sonra biri çıkıyor, Samsunspor teknik direktörünü suçluyor."

SUÇLULAR CEZASINI ÇEKSİN
Samsun'da kendisini herkesin tanıdığını ve ekonomik durumunun çok iyi olduğunu anlatan Yücel Uyar, sözlerine şöyle devam etti: "Ben 12 sene futboldan gereken parayı kazandım. 1985-1986 yılında Orduspor'dan Ankaragücü'ne Türkiye'nin en büyük transferini yaparak gittim. Hiç kimsenin bir lirasına ihtiyacım yok. Boğazımızdan bu zamana kadar haram lokma geçmedi, bundan sonra da geçmeyecek. Herkesin bant kaydı, konuşmaları çıktı. Yücel Uyar'ın bir sesini, bir bant kaydını, bu olayla en ufak bir ilişkisini bulsunlar diplomamı bir daha çalışmamak üzere kamuoyu önünde yırtacağım"

Hiç kimsenin haram bir lirasına ihtiyacı bulunmadığını belirten Uyar, şöyle konuştu: "Kimse beni ne para vermekle ne de almakla suçlayamaz. Bırakın beni ve babamı, hatta 7 kuşak nesilden akrabama bir lira verdiklerini söylesinler, ben bir daha bu işi yapmam. Kimin kiminle işi varsa birbiriyle görsün. Namuslu, şerefli insanları bu işlere alet etmeyecekler. Biz namuslu insanlar, namussuz insanlara sesimizi çıkarmazsak, bunlar daha çok türeyecektir. Ben avukatımla görüştüm, bu kişiyi mahkemeye vereceğim. Yalan yanlış iftiralarda bulunan bu kişiler cezalarını çeksin."

"Çiğ yemedik, karnımız da ağrımaz bizim" diyen Yücel Uyar, "Bizim adımızı kullanıp, bizim adımıza loto toto oynayan insanları ciddiye alıp suçlayanlardan Allah bir gün hesabını sorar" diyerek sözlerini noktaladı.