FB TW PIN NWS

Cihan Oskay: 'Kendimi Taksim’de asarım'

2006-12-08
Aziz Yıldırım'ın talimatıyla şike yaptığını iddia eden Cihan Oskay, iddialarını Teke Tek'te yineleyerek, "Söylediklerim ispatlanmazsa kendimi Taksim'de asarım" dedi.

Fenerbahçe hakkındaki "Aziz Yıldırım istedi Samsun'a şike parası götürdüm" iddiasıyla gündeme oturan Cihan Oskay, dün gece atv'de yayınlanan Teke Tek programına konuk oldu. SABAH Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Oskay, Telegol'deki iddialarının arkasında durdu. Ancak Oskay'ın Telegol programında yaptığı açıklamalarıyla Teke Tek'teki bazı sözlerinin birbiriyle çeliştiği görüldü. Program süresince kendisi hakkındaki iddiaları yanıtlamaya çalışan Oskay, konunun tam olarak açıklığa kavuşması için 'yalan makinesine bağlanmayı' teklif etti.

Telefonla bağlananlar Oskay’a ‘yalancı’ dedi
Oskay'ın Samsunspor takımına götürülmek üzere şike parasını verdiğini iddia ettiği Mustafa Çebi de telefonla yayına bağlanarak, "Hayatı üçkağıtçılıkla geçmiş birisin. Samsun-İstanbul yolunun kaç kilometre olduğunu, nerelerden geldiğini biliyor mu acaba? Yalan söylüyorsun. Senin her tarafın yalan. Seninle iki defa görüştüm o da yemek yedik, teşrifatcılık yaptın. 5 sene evvel sen bunu planlamaya başlamışsın. Senin yerinde olsam intihar ederim. Benim bu yaşta bayrak asamayacağımı söylüyorsun. Ben bu yaşta senin ağzını burnunu bile kırabilirim" diye konuştu.

Oskay'ın 'yalan söylemekle' itham ettiği Ahmet Çakar, Oskay'la Telegol programından önce görüştüğünü yineledi. Daha önce Çakar ile sadece karısının ameliyatı için görüştüğünü söyleyen Oskay ise Çakar ile bir restoranda buluştuğunu itiraf etti. Ancak Çakar ile konuyla ilgili bir konuşma yapmadığını söyledi. Programın ilerleyen saatlerinde "Bu iş para için yapılmaz. Yapayalnız bir insanım. Çok acılar çektim. Bu acı hangi paraya çekilir" diyen Oskay, iddiaları ispatlanmazsa kendisini Taksim Meydanı'nda asacağını ifade etti.

Yayına katılan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu da Cihan Oskay ile ilgili davaların açıldığını ve kendisinin bu iddiaları dolayısıyla hukuk karşısında mutlaka hesap vereceğini ifade etti.