FB TW PIN NWS

‘Sadri Alışık’ta Ödül Yağmuru

2006-05-11
11. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Oyuncu Ödülleri törenle sahiplerine verildi. Tiyatro dalında ödül alan sanatçılar arasında Müge Akyamaç, Hüseyin Köroğlu, Berna Laçin, Ali Poyrazoğlu ve Özgü Namal var.

Türker İnanoğlu Maslak Gösteri Merkezi’nde düzenlenen gecenin sunuculuğunu, Sadri Alışık’ın oğlu Kerem Alışık ve İpek Tuzcuoğlu yaptı. Sinema dalında ödül alan sanatçılar arasında Beste Bereket, Tolga Çevik, Beyazıt Öztürk, Ayşen Gruda ve Cem Yılmaz bulunuyor.

Tiyatro Ödülleri
Gecede, Tiyatro Dalı’nda ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen ‘İhtiras Tramvayı’ oyunundaki rolüyle Müge Akyamaç değer görüldü.

En İyi Erkek Oyuncu' ödülü de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatroları’nda sahnelenen ‘Dördüncü Murat’ oyunundaki performansı dolayısıyla Hüseyin Köroğlu’na sunuldu.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın ‘Danton’un Ölümü’ adlı oyunundaki rolüyle Nergiz Çorakçı’ya verildi.

Komedi ve Müzikalde En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü, Tiyatro İstanbul’da sahnelenen ‘Dönme Dolap’ oyunundaki rolüyle Berna Laçin, ‘En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü ise Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Ben Eskiden Küçüktüm’ oyunundaki rolüyle Ali Poyrazoğlu aldı.

Komedi ve Müzikalde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülü Orta Oyuncular Tiyatrosu’nda sahnelenen ‘Kiralık Oyun’daki rolüyle Özgü Namal’a, ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülü ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahnelenen ‘Kantocu’ adlı oyundaki rolüyle Mert Turak’a verildi.

Tiyatro Gençlik Özel Ödülü Bartu Küçükçağlayan’a, Tiyatro Onur Ödülü de Dilek Türker’e layık görüldü.

Sinema Ödülleri
Sinema Dalı’nda ise ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülü ‘Türev’ filmindeki rolüyle Beste Bereket’e sunuldu. Bu dalda ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü ‘Organize İşler’ filmindeki rolüyle Tolga Çevik ile ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’ filmindeki rolüyle Beyazıt Öztürk paylaştı.

‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödülünü ‘Babam ve Oğlum’ filmindeki rolüyle Özge Özberk ve ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’ filmindeki rolüyle Ayşen Gruda paylaştı.

‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödülünü ise ‘Organize İşler’ filmi ile Cem Yılmaz kazandı.

Sinema Dalı’nda Onur Ödülü’nü Ekrem Bora ve Rekin Teksoy’un aldığı gecede, Sinemada Umut Vaat Eden Oyuncu Ödülü de ‘İki Genç Kız’ filmindeki rolüyle Feride Çetin’e verildi.