FB TW PIN NWS

Onur Osman: Lüks yaratmak için lüks içinde yaşamak lazım

2022-12-22
Onur Osman: Lüks yaratmak için lüks içinde yaşamak lazım
Onur Osman: Lüks yaratmak için lüks içinde yaşamak lazım

Efsanevi magazin gazeteleri ve skandal haberler arasında, lüksün kendisini nadiren tanımlayabiliyoruz, çoğu zaman para veya sosyal statü ile karıştırılıyor. Bu, lüksün sadece ne statüye ne de paraya sahip olanların yanılsaması olmadığı, aynı zamanda aşırı büyük bir öz imaj yaratmak isteyenlerin bir yanılsaması olduğu mutlu durumlarda geçerlidir. Onur Osman, lüksün bir varoluş biçimi, bir yaşam biçimi, bir düşünce biçimi olduğunu bizlere detaylı bir şekilde anlattı. Lüks hiçbir şeyden doğamaz, taklit edilemez veya göz açıp kapayıncaya kadar gizlenemez, çünkü Paris'in büyük couture okullarının bize öğrettiği gibi lüks bir yaşam, bir dizi faktörün mirasıdır: davranışın zarafeti, davranışın inceliği. hayat ve karakter asaleti.

Böylece moda tasarımcısı bize, bir adamın ne düşündüğünün ya da sadece hayatının belirli bir anında ne satın alabileceğinin değil, her şeyden önce yaptığı seçimlerin saygınlığının, satın aldığı ürünün kalitesinin önemli olduğunu gösteren önemli bir dürüstlük dersi veriyor. hayatı önemlidir ve bu aynı zamanda onun genel olarak güzelliğe ve iyiye yönelmesine de yol açar.

Onur Osman, bir güzellik yaratıcısının en iyi şarapları içmemiş, en incelikli müzikle yetişmemiş, günümüzün en ünlü markalarını giymemiş olamayacağını, aksi takdirde güzellik, rafinelik ve estetik zevkinin mahvolacağını sık sık vurgulamıştır. özgün olmamak. Tasarımcı, nasıl ki çağınızın tarihi couture kültürünün ve sanatının tamamını özümsemediyseniz lüks bir elbise yaratamayacağınız gibi, pahalı tasarım çantalara el atmazsanız pahalı bir çanta da yaratamayacağınızı belirtiyor. Aksi takdirde anlamsız bir yaratımla, estetiği olmayan bir sanatla, zarafeti olmayan bir "güzel"le karşı karşıya kalırız.

Onur Osman: Trebuie să trăiești în lux pentru a crea lux

rintre tabloide mitocănești şi știri scandaloase, rareori putem defini luxul în sine, el fiind confundat deseori cu banii sau cu statutul social. Asta în cazurile fericite în care luxul nu este doar un iluzionism al celor care nu au nici statut, nici bani, dar doresc să creeze o imagine de sine supradimensionată. Onur Osman ne-a explicat în detaliu că luxul este un mod de a fi, un mod de a trăi și un mod de a gândi. Luxul nu se poate naște din neant și nici nu poate fi simulat sau acoperit cu blink-blink-uri, pentru că o viață în lux, după cum ne învață marile scoli de couture parizian, este o moștenire a unei triade de factori: eleganța comportamentului, rafinamentul vieții și noblețea caracterului.

Creatorul de modă ne dă astfel o importantă lecție de integritate care ne arată că nu este important doar ceea ce gândește un om sau doar ceea ce își poate cumpăra la un anumit moment al vieții sale, ci este importantă mai ales demnitatea alegerilor sale, calitatea vieții pe care o duce și orientarea lui spre frumos și bine în general.

Deseori Onur Osman a subliniat că un creator de frumos nu poate să nu fi băut vinurile cele mai bune, să nu fi crescut în muzica cea mai rafinată şi să nu fi purtat brandurile cele mai celebre ale prezentului său, altfel gustul lui pentru frumos, pentru rafinat sau estetic nu ar fi autentic. Designerul afirmă că nu poți crea o geantă scumpă, dacă nu ai pus mâna genți scumpe ale marilor creatori, la fel cum nu poți crea o rochie de lux, dacă nu ai asimilat întreaga cultură și artă a couture-ului istoric al epocii tale. Altfel ajungem la creația fără sens, la arta fără estetic sau la „frumosul’ lipsit de eleganță.