FB TW PIN NWS

Meclis kapalı oturumda Irak'ı görüşecek

2007-01-21
Meclis, bu hafta Irak'taki gelişmeleri kapalı oturumda ele alacak.

TBMM Genel Kurulu, 23 Ocak Salı günü saat 15.00'te toplanarak, akaryakıt kaçakçılığını önlemeye dönük düzenlemeler içeren Petrol Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapan tasarının görüşmelerine devam edecek.

Genel Kurul, saat 19.00'dan itibaren kapalı oturumda Irak'taki gelişmeleri ele alacak. AKP ve CHP'nin verdiği önergelerin benimsenmesi sonucunda yapılacak kapalı oturumda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Irak'taki durumla ilgili bilgi vermesinin ardından gruplar ve önerge sahipleri görüşlerini ifade edecek. Genel Kurul, kapalı oturum bitimine kadar çalışacak. AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar'ın Devlet İhale Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi de bu hafta ele alınacak. Teklif, idarenin ihale gelirini artırmak için kapalı teklif usulünün getirilmesini öngörüyor.

Yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına izin veren Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Sağlık Personelinin Tazminat ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun ile Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunda değişiklik öngören yasa tasarısı da bu hafta görüşülmesi beklenen düzenlemeler arasında bulunuyor.

TBMM İçtüzüğü'nün "temel kanun" ile ilgili maddesinde değişiklik yapan teklifin de Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor. Genel Kurul, 24 Ocak Çarşamba ve 25 Ocak Perşembe günü saat 20.00'ye kadar çalışacak.