FB TW PIN NWS

Ahmedinecad: 'Nükleer treni hiç kimse durduramaz'

2007-01-21
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ülkesinin sürdürdüğü nükleer programı trene benzeterek, "Nükleer tren hareket ediyor, bu treni hiç kimse durduramaz. Bu tren çok hızlı bir şekilde yoluna devam ediyor" dedi.

Ahmedinecad, mecliste yeni yıl bütçesinin sunuş konuşmasında, Batılı ülkelerle kriz yaşanmasına yol açan nükleer programa da değinerek, "Nükleer program bizim için kutsal ve önemli bir hedeftir. Ülkemizin uluslararası ilişkilerinde de konumunu yükseltecek" diye konuştu.

"İran halkının nükleer teknolojiyi kendi hakkı olarak bildiğini ve bu haktan kesinlikle vazgeçmeyeceğini" ifade eden Ahmedinecad, İran'ın nükleer programının önünü kesmek isteyenlerin "boş hayallere kapıldıklarını, halkın iradesini etkileyemeyeceklerini ve İran'a karşı başlattıkları psikolojik savaşta da hedeflerine ulaşamayacaklarını" söyledi.

Ahmedinecad, Batılı ülkelerin kendilerini nükleer programdan vazgeçirmek için dosyayı BM Güvenlik Konseyi'ne götürmek ve askeri saldırıyla tehdit ettiklerine dikkat çekerek, "Bizim kırmızı çizgimiz nükleer enerjinin kendisidir. Bu çerçevede de hiç kimse bir iğne ucu kadar İran'ın hakkından geri adım atamaz" diye konuştu.