FB TW PIN NWS

Fenerbahçe yeni başkanını seçti

2018-06-03
Fenerbahçe yeni başkanını seçti
Fenerbahçe yeni başkanını seçti

Fenerbahçe Spor Kulübünün Olağan Seçimli Genel Kurulunun ikinci günü, 3 Haziran 2018 tarihinde oy verme işlemi gerçekleştirildi.

Ülker Stadyumunda gerçekleşen genel kurulda üyeler saat 10:00'da oy vermeye başladı. Saat 17:00'de sandıklar kapandı. Oy sayma işlemi başladı. Fenerbahçe Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, "38 sandık açıldıktan sonra tek seferde sonucu ilan edeceğiz." dedi.

Fenerbahçe kongresinde mevcut başkan Aziz Yıldırım ile başkan adayı Ali Koç arasında geçen başkanlık seçiminde 21 bin 350 üye oy kullandı. Bu rakam, bir rekor olarak tarihe geçti.


Daha önce birçok tesiste kongresi gerçekleşen sarı-lacivertli kulübün bu genel kurulu, geniş katılım sayısı nedeniyle (Şükrü Saracoğlu Stadyumu) Ülker Stadı'na alındı. Oy verme işlemi için sandıklar saha içine konuldu.

Başkan adaylarından Aziz Yıldırım 36 numaralı sandıkta, Ali Koç ise 21 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Televizyondan naklen yayınlanan Fenerbahçe başkanlık seçimi, 17.00'da sona erdi. . Sandıkların sayımının akşam saatlerinde tamamlanmasının ardından yeni başkan belirlenmiş olacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yeni başkanı, mazbatasını salı günü alarak görevine başlayacak.

Mevcut başkan Aziz Yıldırım, 13. kez girdiği kongreyi de kazanmak, 3 yıl daha görev almak için üyelerden oy bekledi. Diğer aday Ali Koç da Fenerbahçe Spor Kulübünün 33. başkanı olmak için üyelerin oyuna talip oldu.


Resmi olmayan sonuçlara göre Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç oldu. Ali Koç, kongre üyelerini selamladı ve tebrikleri kabul etti.


Aziz Yıldırım ilk sonuçların ardından stadı terk etti.

Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, 38 sandığın sonucunun belli olduğu zaman tek seferde sonucu açıklayacağını duyurdu.

Aziz Yıldırım 4644 oy alırken, Ali Koç 16092 oy alarak Fenerbahçe Spor Kulübünün 33. başkanı seçildi.

Aziz Yıldırım'a teşekkür eden Ali Koç, Bu süreç bitti. Kırgınlık yok, kızgınlık yok. Kin, nefret kesinlikle yok. Ne yaşandıysa yaşandı, keşke yaşanmasaydı. Sayın Aziz Yıldırım olmasaydı, ben burada olmazdım." ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım'ın listesi
Mithat Yenigün
Mehmet Kocadon
Nihat Özbağı
Mahmut Uslu
İlhan Ekşioğlu
Şekip Mosturoğlu
Ömer Temelli
Önder Fırat
Ozan Balaban
Ahmet Özokur
Fatih Öztürk
Selim Kosif
Ahmet Ketenci
Metin Doğan

Yedek üyeler: Yasemin Merçil, Yahya Uğur, Hürer Gündüz, Barış Göktürk, Levent Kınay, Murat Salar, Eray Arda

Ali Koç'un listesi
Semih Özsoy
Erol Bilecik
Burhan Karaçam
Sevil Zeynep Becan
Mustafa Tankut Turnaoğlu
Fethi Pekin
Metin Şen
Turhan Şahin
Mustafa Kemal Danabaş
Acar Sertaç Komsuoğlu
Simla Türker Beyazıt
Ömer Okan
Burak Çağlan Kızılhan
Şaban Erdikler

Yedek üyeler: Belgin Aral, Alper Pirşen, Ozan Korman Tarman, Metin Sipahioğlu, Selahattin Baki, Muhittin İlker Dinçay, Esra Nazlı Ercan.


Fenerbahçe’de başkanlık koltuğu 20 yıl aradan sonra el değiştirdi. Tarihi kongrede Aziz Yıldırım’ı geride bırakan Ali Koç, sarı lacivertli kulübün 33. başkanı oldu.

Ali Koç’un camiada etkin rol alma süreci, kurucularından olduğu 1907 Derneği’nin başkanlığını yapmasıyla başladı. 2004’te derneğin başına geçen Koç, bundan iki yıl sonra Fenerbahçe yönetimine girdi.

2006‘nın ardından 2009’daki seçimi de Aziz Yıldırım’ın kazanmasıyla Ali Koç bir kez daha yönetimde görev aldı. Ancak kulüp tarihinin en karanlık dönemi, bu yönetim kuruluna isabet etti. Başkan Aziz Yıldırım’ın yanı sıra asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu 1 yıl özgürlüklerinden mahrum kaldı. Ali Koç, bu süreçte UEFA ve Federasyon’la ilişkiler başta olmak üzere yönetimin öne çıkan ismi oldu, taraftarın büyük ilgi ve sevgisini topladı.

Öyle ki Aziz Yıldırım sonraki yıllarda görevden ayrılmaya karar vermesi halinde başkanlığa Ali Koç’u aday göstereceğini açıkladı. Fenerbahçe, 2012’de bir kez daha olağan seçime gitti. Bu kez yönetimde yer almayan Ali Koç sonraki 6 yıl kulüpten ayrı kaldı. Ali Koç başkanlık yolundaki ilk somut adımlarını 2017 yılında attı. 1907 Derneği’nin gecesinde üyelere seslenen Koç, adaylığını açıkladı.

Ali Koç, bu dönemde taraftardan büyük destek gördü. Öyle ki bir kulüp başkanı adayının afişleri, adeta seçime hazırlanan bir siyasi parti gibi sokakları süsledi. Sosyal medyada da Ali Koç için hazırlanan videolar sıkça görünür oldu.

Fenerbahçe tarihinin en kalabalık seçimi Ülker Stadı’nda yapılırken, Ali Koç, 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemine son veren isim oldu.