FB TW PIN NWS

Erdoğan:''Konuşma demokrasi ve hukuk çerçevesinde''

2007-04-13
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın açıklamalarının 'demokrasi ve hukuk' çerçevesinde olduğunu belirterek, "Bazı gazetecilerin olayı farklı yöne çekmek amacıyla sorduğu sorular başarılı olmadı" dedi.


Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini bugüne kadar gerginliğe meydan vermeden yönettiklerini, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini vurguladı.


Başbakan Erdoğan, partisinin Köşk adayını belirlemek üzere bir grup milletvekiliyle Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya geldi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın televizyonlarda canlı olarak yayınlanan basın toplantısı sırasında bir grup milletvekili ile görüşme halinde olan Başbakan Erdoğan'a, toplantıya ara verildiği sırada bilgi notu iletildiği öğrenildi. Erdoğan'ın akşam saatlerinde görüştüğü milletvekili grubuna da Orgeneral Büyükanıt'ın basın toplantısıyla ilgili ilk değerlendirmelerini aktardığı bildirildi.


Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, görüşmede, önümüzdeki sürecin önemine işaret ederek milletvekillerinden hassasiyet göstermelerini istedi. Milletvekillerinden gerginliğe yol açacak açıklamalardan ve davranışlardan kaçınmalarını isteyen Başbakan Erdoğan, "Örneğin 367 tartışmalarını gündeme taşımayın" diye konuştu. Bugüne kadar Köşk sürecini iyi yönettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Gerginlik olmaması için büyük gayret gösterdik, gerginlik olmadan da süreci sonuçlandıracağız" değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, bazı çevrelerin ise ortamı gerginleştirmek için çaba sarf ettiğine dikkate çekti.


Konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ın basın toplantısına da değinen Başbakan Erdoğan, "Sayın Büyükanıt, demokrasi ve hukuk çerçevesinde bir açıklama yapmıştır. Ancak bazı gazetecilerin olayı farklı yöne çekmek amacıyla sorduğu sorular başarılı olmadı. Sayın Büyükanıt, bazı gazetecilerin istediği tarzda cevap vermemiştir" değerlendirmesini yaptı.