FB TW PIN NWS

ATO Başkanı Aygün: 'Kriz beklentisi içindeyiz'

2006-12-02
Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, ''Biz 2007 yılında siyasi çalkantı ile beraber bir kriz beklentisi içerisine girmiş vaziyetteyiz'' dedi.

ATO Başkanı Aygün, dün akşam Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleri ile Ankara Swiss Otel'de akşam yemeğinde bir araya gelerek, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Aygün, cumhurbaşkanlığı seçimleri arifesinde piyasalarda bir kriz beklentisi oluştuğunu belirterek, vatandaşların yavaş yavaş dövize yönelmeye başladığını ve döviz mevduat hesaplarında da artış görüldüğünü anlattı. Aygün, ''Biz 2007 yılında siyasi çalkantı ile beraber bir kriz beklentisi içerisine girmiş vaziyetteyiz'' dedi. Bir gazetecinin, ''Cumhurbaşkanı adayınız kim?'' sorusuna karşılık da Aygün, ''Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayım değildir'' yanıtını verdi.

CİDDİ TEHDİT ALDIM
Gazetecilerin neden çok sayıda özel ve resmi korumayla gezdiğini, bir tehdit alıp almadığını sormaları üzerine de Aygün, ciddi tehditler aldığını söyledi. 3 yıl önce evinin ardından arabası ve iş yerinin kurşunlandığını hatırlatan Aygün, bir bir buçuk ay evvel de terör örgütü PKK tarafından ciddi şekilde tehdit edildiğini bildirdi.

Hem emniyetten hem Milli İstihbarat Teşkilatından uyarı geldiğini, dikkatli olması gerektiğinin bildirildiğini anlatan Aygün, bunun üzerine, hem evinde, hem de iş yerinde koruma sayısını arttırdığını korumaları arasında resmi görevliler de bulunduğunu bildirdi.