FB TW PIN NWS

AKP'den Erdoğan'a tam yetki

2007-04-19
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında aday isimler üzerinde durulmadığını, MKYK'nın Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki verdiğini bildirdi.


Sözen, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ''Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da anayasal çerçeve ve demokratik teamüller üzerinde durulması konusunda fikir birliğine ulaşıldı. Bu konudaki irademiz yeniden teyit edildi.


MKYK'mız Sayın Genel Başkanımıza süreci yöneterek sonuçlandırmak konusunda tam yetki vermiş bulunmakta ve son güne kadar, aday açıklamasının son gününe kadar sivil toplum kuruluşları ile olan görüşmeler kesintisiz devam edecektir'' dedi.


ADAYLIK TARİHİ AYIN 24'Ü VEYA 25'İ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin cumhurbaşkanı adayını ''grup toplantısı olduğu gün açıklayacaklarını'' belirterek, ''Ama bu 24'ü mü olur, 25'i mi bilemem'' dedi.


Malatya'daki olayı ''vahşet'' olarak değerlendiren Başbakan Erdoğan, ''böyle bir vahşetin ülkemizde yaşanması sorumluluk mevkinde olan bizleri de üzmektedir. Şu andaki bütün gayretimiz bir an önce faillerin net olarak olarak meydana çıkması'' diye konuştu.


Partisinin MKYK toplantısından ayrılırken soruları yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ''Partisinin Cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağına'' ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:


''Daha önce de belirttiğim gibi 25'i, saat 24, oraya kadar önümüzde süreç var. Biz de bu süreci, MKYK'da görüştük, son ana kadar değerlendireceğiz. Ondan sonra da aldığımız bu yetkiyi milletimiz için en hayırlı şekilde kullanacağız.''


Bir başka gazetecenin, ''Net bir tarih verebilir misiniz'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Grup toplantısı olduğu gün açıklayacağız, ama bu 24'ü mü olur 25'i mi olur bilemem'' diye konuştu.


Bu süreç içerisinde görüşecekleri bazı sivil toplum örgütleri de bulunduğunu ifade eden Erdoğan, ''Arkadaşlar bununla ilgili çalışmaları yapıyorlar. Bunları bana bildirecekler. TÜSİAD'la daha önce bir görüşmemiz oldu. Onların görüşlerini biliyoruz. Tekrar görüşebiliriz. Görüşebileceğimiz diğer sivil toplum örgütleri de var'' dedi.