Bülent Keneş
Bülent Keneş Biyografisi
Bülent Keneş, 1969 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Malatya’da tamamladı. Üniversite Eğitimi İçin İstanbul’a gitti. Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.
Bu arada Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda sürdürdüğü yüksek lisans eğitimini 1996 Eylül’ünde verdiği, “Medeniyetler Çatışması Tartışmaları Bağlamında Batı Medyasının Nasıl Bir İslam İmajı Oluşturduğuna Dair Bir İnceleme” başlıklı tezle tamamladı. Bu çalışma 1998 yılında “Batı Basınında İslam İmajı” adıyla kitap olarak yayınlandı.
Bülent Keneş, Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Enstitüsü Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda başladığı doktora çalışmasını, 28 Şubat post-modern askerî darbesinin iş ve akademik hayatındaki olumsuz etkilerinden dolayı, 1998 yılında yarıda bırakmak zorunda kaldı.
Gazeteci-yazar olarak mesleğini ise sırasıyla Turkish Daily News Yayın Koordinatörü, Anadolu Ajansı New York Büro Şefi, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, İngilizce yayınlanan Today’s Zaman Gazetesi (kurucu) Genel Yayın Yönetmeni olarak sürdürdü.
Bu arada çeşitli dernek ve vakıflarda faaliyetlerde bulunmaya, radyo ve televizyon programları yapmaya devam etti.
2008-2009 yılları arasında Fatih Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı (MBA) da yapan Bülent Keneş, YÖK’ün 2009 yılında çıkardığı aftan yararlanarak doktora çalışmasına geri döndü ve bu kitaba kaynaklık eden “İran Dış Politikasında Süreklilik ve Değişim (1979- 2011)” başlıklı doktora tezini 2011 Eylül ayında tamamladı.
2010 yılından itibaren Fatih Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve iletişim alanında dersler de veren yazar, iyi derecede İngilizce, orta seviyede Farsça bilmektedir.
Bülent Keneş, evli ve iki çocuk babasıdır.
Bülent Keneş, attığı tweetlerde hakaret ettiği gerekçesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarının şikayeti üzerine, 10 Ekim 2015 tarihinde Yenibosna'daki Zaman Gazetesi binasında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Emniyet ve savcılıktaki işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle mahkeme sevk edildi. Mahkeme, Keneş'in tutuklanmasına karar verdi.
TWITTER’daki mesajlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile 10 Ekim 2015’te tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine 4 gün sonra tahliye edildi.
4 Aralık 2015 tarihinde Today's Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni görevinden istifa etti.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, kapatılan Today’s Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş hakkında 18 Ekim 2016 tarihinde ”Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçundan yakalama kararı çıkarıldı.
Kitapları :
2013 - İran Siyasetinin İç Yüzü
2012 - İran ve Terör Hasan Sabbah'tan Bugüne
2012 - İran: Tehdit mi, Fırsat mı
1998 - Batı Medyasında İslam İmajı
Kaynak:Biyografi.info
Bülent Keneş kitapları
-
İran: Tehdit mi, Fırsat mı?
Yarın tarihi : 2012-05-16
Yayınevi : TİMAŞ YAYINLARI
Siyaset » Bölgeler-Ülkeler
-
İran Siyasetinin İç Yüzü
Yarın tarihi : 2013-06-03
Yayınevi : TİMAŞ YAYINLARI
Siyaset » Bölgeler-Ülkeler
Siyaset » Araştırma-İnceleme -
İran ve Terör Hasan Sabbah'tan Bugüne
Yarın tarihi : 2012-12-12
Yayınevi : TİMAŞ YAYINLARI
Siyaset » Terör-Mafya
Bülent Keneş için yapılan aramalar
Bülent Keneş, Bülent Keneş biyografi, Bülent Keneş hayatı, Bülent Keneş özgeçmişi, Bülent Keneş hakkında, Bülent Keneş doğum yeri, Bülent Keneş fotoğraf, Bülent Keneş video, Bülent Keneş resim, Bülent Keneş kimdir?, Bülent Keneş kaç yaşında?, Bülent Keneş nereli, Bülent Keneş memleketi
- Lando Norris Dün
- Rikki 06 Ekim
- Mustafa Yolaşan 26 Eylül
- George Russell 25 Eylül
- Nevhiz 23 Eylül
- Oscar Piastri 21 Eylül
- Burhan Uygur 17 Eylül
- Biricik Suden 104
- Tomris Giritlioğlu 102
- Cemil Kazancı 97
- Rahmi Özkan 96
- Müge Dağıstanlı 87
- Recep Tayyip Erdoğan 80
- Mazhar Alanson 76
- Nevzat Demir 72
- Serhat Ulueren 71
- Çağrı Doğanay 69
- Rahmi Koç 68
- Oytun Erbaş 64
- Zerrin Egeliler 46
- George Washington 44
- Türkan Şoray 44
- Çağrı Doğanay 69
- Müge Dağıstanlı 87
- Rahmi Koç 68
- Cemil Kazancı 97
- Serhat Ulueren 71
- Rahmi Özkan 96
- Recep Tayyip Erdoğan 80
- Nevzat Demir 72
- Biricik Suden 104
- Oytun Erbaş 64